Na Grape 2018 vystúpia aj Jungle a DZ Deathrays!

Ďalšími oznámenými interpretmi na tohtoročný Grape su anglickí Jungle a austrálski DZ Deathrays! Poďme si ich predstaviť bližšie.

JUNGLE 

Za zrodom tejto kapelky stoja dlhoroční kamaráti Tom McFarland a Josh Lloyd-Watson, ktorí sa v Londýne začali kamarátiť už ako deväťroční. Skupina ako taká uzrela svetlo sveta v roku 2013, a ich víziou už od začiatku bolo tvoriť organickú a „naozajstnú“ hudbu a koncerty, a nie počítačové produkcie.

Na dosiahnutie tohto efektu nabrali ďalších 5 členov a ich koncerty naozaj patria k „must“ zážitkom. Ich album Jungle bol v roku 2014 v užšej nominácii na Mercury Prize a singel Busy Earnin’ z toho istého roka dosiahol celosvetový megaúspech. My sa tejto neo soulovej partičky už nevieme dočkať!

DZ DEATHRAYS (au)

Prejdime na opačnú stranu zemegule, a to priamo do Austrálie, odkiaľ pochádzajú chalani z DZ Deathrays. Simon Ridley na bicích a spevák Shane Parsons tvoria toto post-punkové duo už približne od roku 2008.

Na svojom konte majú už tri štúdiové albumy plné garage rocku, z ktorých im ten debutový, Bloodstreams, v roku 2012 vyniesol prestížne austrálske ocenenie ARIA v kategórii Best Hard Rock/Heavy Metal Album. Odvtedy vydali ešte ďalšie dva albumy a odohrali nespočetne veľa koncertov, vrátane mnohých festivalov po celom svete. My sa na nich už môžeme tešiť na Grape Festivale 2018!

Už máš uhorku? Neváhaj, lebo budeš ľutovať ako minulý rok! Vidíme sa 10. – 11. augusta na letisku v Piešťanoch!

Zdroj: TS