Na JAMIROQUAI sa za päť dní predalo viac než 1300 vstupeniek!

Nezisková organizácia Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 sa trafila do vkusu slovenských divákov. Potvrdzuje to fakt, že na hlavnú hviezdu otváracieho ceremoniálu, britskú formáciu Jamiroquai, sa podľa produkčného koncertu Miloša GESKER Petráša iba za päť dní predalo alebo zarezervovalo viac než 1300 lístkov.

Neopakovateľný večer plný funky energie a tanečnej explózie prinesie v nedeľu 20. januára 2013 so začiatkom o 20,30 hod. kapela zoskupená okolo lídra Jaya Kaya v košickej Steel Aréne. Koncertom tohto showmana vyvrcholí dvojdňový otvárací ceremoniál (19. – 20. januára 2013) Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013. Koncert Jamiroquai historicky po prvýkrát do metropoly východu prinesie produkčný tím košickej agentúry BEST SERVICES s.r.o., ako partner n. o. Košice 2013.

„Chceli sme do Košíc, podobne ako urobili v predchádzajúcich rokoch iné európske hlavné mestá kultúry, priniesť na otvárací ceremoniál kapelu svetového formátu. Museli sme však vychádzať z našich možností a ponuka spoločnosti s r. o. BEST SERVICES sa ukázala ako najlepšia a najschodnejšia. Trafiť sa do vkusu všetkých je nemožné, ale snažili sme sa potešiť čo najširšie spektrum divákov,“ uviedol riaditeľ n. o. Košice 2013 Ján Sudzina. Ako zdôraznil, bez partnerstva s produkčnou spoločnosťou nebolo v silách n. o. Košice 2013, limitovanej svojim rozpočtom, takýto koncert zrealizovať.

Partnerstvo neziskovej organizácie spočíva v dotovaní ceny vstupeniek. Prvých 2013 lístkov na plochu je v cene 25 eur, po ich vypredaní sa cena lístka zvýši iba na 30 eur. Vstupenky na sedenie stoja jednotne 35 eur. „Len pre porovnanie ceny vstupného pripomínam, že najlacnejšie lístky na vystúpenie Jamiroquai v Miláne v roku 2011 stáli 2,5 krát viac,“ spresnil marketingový riaditeľ n. o. Košice 2013 Peter Sokol. Ako dodal, medializovaná výška dotácie zo strany Košice 2013 ani zďaleka nenapĺňa rozpočet pozostávajúci z honoráru skupiny, nákladov na prepravu, plnenia technických a všeobecných požiadaviek skupiny, prenájmu haly, mediálnej kampane a podobne.

Zdroj: Košice 2013