Na Krankenhause vystúpia Nu:Tone, Furlonge aj B-Complex!

Prvý bratislavský večer londýnskeho labelu Hospital poctí svojou prítomnosťou drumnbassová legenda Nu:Tone, Furlonge zo spriateleného labelu Viper či vychádzajúca hviezda svetovej drum´n´bassovej scény Matúš Lenický alias B-Complex

Londýnske hudobné vydavateľstvo Hospital prinieslo na svet úplne nový pohľad na drum´n´bass, keď tento pôvodne okrajový žáner obohatilo o melódiu, zbavilo ho asymetrie a pazvukov a dostalo bližšie k fanúšikom rocku, popu či jazzu. Umelci z labelu, ktorý je na Slovensku známy najmä vďaka interpretom ako High Contrast či B-Complex, tvoria podstatnú časť line-upu akcií ako Special Place či blížiaci sa júnový Let It Roll. V polke júla sa Hospital, ktorý je v zahraničí už dlhé roky považovaný za drum´n´bassovú jednotku, príde predstaviť aj do Bratislavy. Na akcii Krankenhaus, ktorá sa uskutoční 16. júla v Majestic Music Clube, vystúpi počas jedenástich hodín okrem iných legenda Hospitalu Nu:Tone, domáca hviezda B-Complex či Furlonge z ďalšieho londýnskeho labelu Viper, ktorý s Hospitalom viaže podobný názor na hudbu.
     

Nu:Tone, občianskym menom Dan Gresham, je priekopníkom a určujúcou osobnosťou Hospitalu a jeho hypnotizujúce drum´n´bassové sety sprevádzané skákajúcimi delfínmi na plátne pravidelne zapåňajú v zahraničí niekoľkotisícové haly. Pre jeho časté prieniky do funku a remixy interpretov ako Quantic či Alice Russell sa pre Nu:Tonovu hudbu vžilo aj pomenovanie „liquid funk“. Dan má za sebou 3 dlhohrajúce platne, desiatky singlov a remixov a do Bratislavy prichádza predstaviť čerstvú albumovú novinku Words and Pictures, ktorá vyvoláva pochvalné recenzie a na ktorej mu vypomáhajú okrem iných 4 Hero, Ben Westbeech či Nu:Tonov brat a tradičný „parťák“ Logistics.
     

Londýnčan Furlonge je jedna z hlavných akvizícií spriateleného labelu Viper, pod ktorým vydávajú napríklad aj Matrix, Futurebound či Camo & Crooked. Furlonge je známy blízkou spoluprácou s Brookes Brothers, hudobná tlač ho označuje za „dvojičku“ High Contrasta a vďaka energii, ktorú vie v dave vyvolať, prirovnáva jeho sety k vystúpeniam kapely Pendulum.
     

B-Complex, vychádzajúca hviezda svetovej drum´n´bassovej scény, je historicky prvým a zatiaľ jediným slovenským interpretom, ktorému sa podarilo vo väčšej miere presadiť aj v zahraničí. B-Complex, civilným menom Matúš Lenický, šokuje kombináciami rôznych štýlov a postupov a odieva do drum n bassového šatu napríklad aj skladby interpretov ako Hana Hegerová či Horkýže Slíže.
     

Okrem Nu:Tona, Furlonga a B-Complexa vystúpia na akcii Krankenhaus 16. júla ešte „zakladateľ“ slovenského drum n bassu Gabanna, Olis Bakulu zo Special Place, Trilo a DJ Plastelina.
     

Akcia je ďalším tohtoročným počinom agentúry Ore Pole, ktorá v minulých mesiacoch priniesla do Bratislavy okrem iných kapely N.O.H.A. či The Young Gods.
     

Vstupenky na akciu Krankenhaus je možné kúpiť v predpredaji výlučne cez internet, a to na stránke usporiadateľskej agentúry www.orepole.sk.


Line-up:
19.00 TRILO (darktide/SK)
20.00 GABANNA (drumatique/SK)
21.00 OLIS BAKULU (special place/SK)
22.00 B-COMPLEX (hospital/SK)
00.00 NU:TONE (hospital/UK)
02.00 FURLONGE (viper/UK)
04.00 DJ PLASTELINA (ore pole/SK)


16.07.2011, mmc bratislava
-krankenhaus-
nu:tone (hospital/uk)
furlonge (viper/uk)
b-complex (hospital/sk)
olis bakulu (special place/sk)
gabanna (drumatique/sk)
trilo (darktide/sk)

Krankenhaus

Zdroj: Orepole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET