Na labeloch Deadred / Starcastic vychádza práve debutový album kapely Prodavač s názvom Malý ráje.

Malý ráje znamenajú osem skladieb, osem stôp pátrajúcich po zmysle naších „malých“ životov a iba tak mimochodom navracajúcich význam slovu pop. Pretože alternatívny pop je jedna zo škatuliek, ktoré sa v súvislosti s Prodavačom skloňujú najčastejšie.

Žánrovo sa však Prodavač dá len ťažko zaradiť, popové melódie sú iba jedna z jeho mnoho tvárí. Originálne skúma a prepojuje aj územie elektra a postpunku. Zvuk kapely je tak veľmi rozmanitý, napriek tomu ale veľmi svojský a ľahko rozpoznateľný.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/132153069″ params=“auto_play=false&hide_related=false&visual=true“ width=“100%“ height=“100″ iframe=“false“ /]

Album síce kapela označuje ako nekoncepčný, napriek tomu je na ňom jasne cítiť jednotiacu linku. „Název desky se kryje s možná trochu idealizovanou představou toho, jak můžeš fungovat jako jedinec vůči svému přímému okolí“, vysvetľuje frontman a autor textov Šampón. Táto téma prestupuje naprieč celým albumom a práve české texty sú ďalšou silnou stránkou Prodavače. Výstižne totiž popisujú, že najväčšie boje nezvádzame na barikádach, ale sami so sebou.

Malý ráje nahrala kapela, ktorú okrem Šampóna (speváka už neexistujúcich Sporto) tvoria ešte Pe.Klo, Kluk a Stejky, za necelé dva dni v štúdiu Jámor Ondřeja Ježka. Chcela tak čo najpresvedčivejšie zachytiť energiu živého hrania aj atmosféru konkrétnej chvíle. Produkcie a masteringu sa ujal Tomáš Karásek v štúdiu Gargle&Expel. Album vychádza na vinyle a na stiahnutie v digitálnych formátoch MP3 a FLAC.

Krst albumu prebehne na spoločnom koncerte s projektom Autumnist 28. 2. v pražskom klube Pilot.

prodavac_foto

Prodavač – Malý ráje
Vydavateľ: Deadred Records / Starcastic Records
Katalóg. číslo: DR-025 / STC043
Formát: 12″ vinyl LP / MP3 / FLAC Download
Vychádza: 13. 2. 2014 (CZ), 17. 2. 2014 (SK)

Zoznam skladieb:
1. Tichá pošta
2. Šetřim slova
3. Oči bestie
4. Zdrojový kód
5. Signály
6. Lepší než sny
7. Malý ráje
8. Autopilot

https://www.facebook.com/events/214439538745066/?ref_dashboard_filter=upcoming
https://www.facebook.com/prodavacovo
https://www.prodavacovo.cz/
https://www.deadred.sk
https://www.starcasticrecords.cz/

Maly_raje_600x600

Zdroj: Deadred Records*