Na Magnetic Festival zavítal Fedde Le Grand, privítali ho tisíce fanúšikov.

V pátek 19. prosince 2014 proběhla na pražském výstavišti PVA v Letňanech jedna z největších tuzemských tanečních akcí – Magnetic Festival. Fenomén, který dvakrát do roka láká fanoušky elektronické taneční hudby z celého světa, dostál i tentokrát pověsti akce se skvělou atmosférou a uměleckým obsazením, jaké je srovnatelné s dramaturgiemi zahraničních festivalů.

Přestože se na pódiu neobjevily hvězdy typu Avicii, Hardwell nebo Afrojack, které má již festival na kontě, na návštěvnosti to rozhodně znát nebylo. Naopak, Holanďan Fedde Le Grand byl přesně tím, kdo dokonale splnil očekávání a odehrál před publikem velmi pestrý tanečný set, ve kterém byla znát jeho producentská zkušenost a vyzrálost.

DSC_1583

Během deseti hodin se vystřídalo celkem 11 umělců (VINAI, Bassjackers, Firebeatz, Jay Hardway a další) za doprovodu spíkra, který průběžně hecoval tisíce návštěvníků, kteří zaplnili halu téměř do posledního místa. K celkovému vyprodání festivalu zbývalo dle pořadatelů prodat 250 základních vstupenek.

„Prosincový Magnetic festival nám opět potvrdil, jak rychle se taneční scéna vyvíjí. Umělci, které jsme bookovali před osmi měsíci téměř jako neznáme, avšak pro nás s vidinou velkého potenciálu, mají po vystoupení téměř shodný ohlas jako headliner.” sdělil za pořadatelskou společnost Petr Tajčman.

x_DSC_5998

Další vydání proběhne 7. 5. 2015 – tradičně den před státním svátkem – opět v Letňanech. Jako první pozvánkou budiž vystoupení australské dvojice New World Sound, která vystoupí v ČR vůbec poprvé. Vstupenky je možné zakoupit na www.ticket61.com

www.magneticfestival.com

Zdroj: LIVE61 Ltd.