Na OSMIDIV pozývajú Žena z lesoparku, Slobodná Európa, Gladiátor, či IMT Smile.

Fidelovi Banditi, Inside, Gladiátor, Slobodná Európa, Žena z lesoparku, IMT Smile, zumba, workshopy, tvorivé dielne. V poradí už 7. ročník benefičného koncertu OSMIDIV pozýva do amfiteátra v Banskej Štiavnici na nedeľňajšie popoludnie plné vynikajúcej zábavy. Organizátorom podujatia, ktoré sa bude konať 21. augusta, je Občianske združenie Milan Štefánik.

Program v banskoštiavnickom amfiteátri odštartuje o 14.00 hod. zumbou s Oumarom Chevarom Camarom z Belgicka. Po hodinovom zahriatí bude žiť pódium výbornou rockovou muzikou. Skupina Gladiátor je stálicou na slovenskej hudobnej scéne. Hity ako Láska, Bonboniéra, Sám s ňou, Nemôžem dýchať, či Dnes je skvelý deň rozospievajú bezpochyby každého. Zaujímavosťou je, že aj ďalšia hudobná skupina Slobodná Európa vznikla v rovnakom roku ako jej predchádzajúci kolegovia. Jej tvorba bola ovplyvnená silnou porevolučnou atmosférou, čo naznačuje už vlastný názov. Whisky a spol. si každý koncert užívajú a niet pochýb o tom, že publikum dostanú do varu aj teraz. Partia talentovaných hudobníkov zo zostavy Žena z lesoparku s jej frontmanom Šarkanom sa nepresadila iba u nás, ale ocenili ich i také hviezdy ako Cranberries, Bryan Adams a Anastacia, ktoré si ich pozvali ako predkapelu.

Osmidiv Foto2 Katarina Oresanska

Pódium v podkroví dá priestor ako v predchádzajúcich ročníkoch mladým talentom ako mladej kapele Inside a nádejnej skupine Fidelovi banditi. Zaujímavosťou je, že Fidelovi Banditi vystupujú na festivale každý rok a sami seba radi charakterizujú: „Sme kapela, ktorá hrá pre radosť. Náš hudobný štýl je ovplyvnený slovenskou pop scénou a v rámci vystúpenia zaznejú aj prvky klasickej gitary“. Headlinerom tohto ročníka budú IMT Smile. Piesne Cesty II. Triedy, Nepoznám, Ľudia nie sú zlí… garantujú hudobnú eufóriu. Charizmatický Ivan Tásler si s davom rozumie a energia, akú odovzdáva svojim fanúšikom, sa mu vracia vždy mnohonásobne. Skupina IMT Smile vystúpi na Banskoštiavnickom amfiteátri so svojím sólovým koncertom aj deň predtým pod názvom Acoustic. Akciou bude sprevádzať známy zabávač a moderátor na voľnej nohe Richard Vrablec.

Osmidiv  Peter Bic Project Foto  Marian Garai

Sprievodný program zastrešujú tieto tvorivé dielne – enkaustika (maľovanie horúcim voskom), pedig (prútikárstvo), maľovanie na tvár, streľba z kuše, razenie mincí, výroba šperkov z drôtu, ozdobovanie sádrových odliatkov, výroba doplnkov z kože a maľovanie na plátno. Obraz, ako motív podujatia namaľoval Vlado Krausz z Kežmarku. Okrem toho, že je výtvarník a mal niekoľko samostatných výstav, venuje sa predovšetkým tvorbe textov. Mnohé hity vytvoril aj pre skupinu IMT Smile, Pehu a iných. Za posledných 25 rokov sa stal svojou tvorbou najúspešnejším textárom na Slovensku. Pestrý program vás čaká v krásnom prostredí centra Banskej Štiavnice na útulnom amfiteátri pod Novým Zámkom.

„Každým rokom pozorujeme, ako stúpa návštevnosť handicapovaných aj zdravých, malých, i veľkých, čomu sa veľmi tešíme, lebo naším prianím je rúcať bariéry. Máme veľkú a úprimnú radosť z toho, keď vidíme, ako sa všetci spolu zabávajú a jeden o druhého sa môžu oprieť,“ podotkol s dávkou symboliky organizátor Milan Štefánik.

Vstupné je bezplatné pre osoby s mentálnym a zdravotným postihnutím a pre deti do 140cm. Vstupné pre verejnosť v predpredaji 15 € a na mieste 20 €. Predpredaj Ticketportal, Čajovňa Klopačka, Informačné centrum Banská Štiavnica. Tešíme sa na vás a ďakujeme za vašu priazeň.

Osmidiv plagat_2016

Text: Ing. Daniela Sokolovičová a Imrich Makó
Foto: Katarína Orešanská a Marian Garai
Video: Igor Kolesár