Na rodinnej farme Mašekov Mlyn pri meste Vráble sa bude konať 2. Júla už 4. ročník Festivalu Familiar!

Malý, kompaktný, no zároveň príťažlivý a vizuálne atraktívny festival prináša tento rok okrem iného hudobný program, ktorý ulahodí uchu nejedného zábavy chtivého jedinca. V tohtoročnom line-upe nájdete všetko, od dychovky až po rock´n´roll.

Prvé dve mená tohtoročného line-upu spája jedinečný frontman – Michal Štofo Štofej. Hudba z Marsu je zoskupenie, ktoré sa po 4 rokoch nečinnosti vracia na hudobné pódiá. Táto výborná koncertná kapela je zárukou toho, že si na festivale dosýta zatancujete. Michal Štofej však vystúpi na festivale dvakrát. Totiž pod názvom Dynamo team pôsobí so svojou manželkou Lulu. Tento electro-pop projekt v sebe spája hneď niekoľko žánrov (pop, disco, electroclash, dub etno music či big beat) a vytvára tak neokukanú skladačku, ktorá sa na slovenskej hudobnej scéne len tak nevidí.

Bratislavskú hudobnú scénu odprezentuje  kapela King Shaolin, ktorá má za svoje krátke pôsobenie odohratých už 290 koncertov, 2 klubové turné a niekoľko letných festivalov. Ich poslaním je robiť hudbu, ktorá bude napĺňať všetkých ľudí. Rovnaký cieľ má i Festival Familiar.

Photo_Familiar_Fest

Z neďalekej Nitry zavíta aj funk-popová kapela Sematam, ktorú zaručene poznáte vďaka ich letnému hitu De ste?! Toto veselé zoskupenie je ako stvorené na letné tancovačky. Nitriansku hudobnú scénu budú tiež reprezentovať Dirty Disco Rockers, energetickí páni, ktorí v svojej tvorbe spájajú prvky electra, psychedélie, jazzu či drum&bassu. Na koncertoch kombinujú neslýchané s nevídaným – ich vlastné vizualizácie dokonale  podčiarknu zážitok návštevníkov.

Festival svojim vystúpením obohatí aj mladá bratislavská kapela Queer Jane, ktorej tvorba je ovplyvnená najmä kapelou The Beatles. Trojica hudobníkov sa tento rok predstaví aj na známom maďarskom festivale Sziget.

Ďaľším interpretom je lokálne zoskupenie Gulov Pelech. Skupina sa po niekoľkoročnej pauze vracia v plnej paráde na festival a organizátori veria, že poteší nielen nostalgických, ale aj nových fanúšikov. Mládežnícka dychovka Bánovčanka vás zaručene prekvapí originálnym spracovaním svetovo známych skladieb.

DCIM100MEDIADJI_0174.JPG

Familiar Fest ponúkne množstvo sprievodných akcií. Prebiehať budú výtvarné workshopy pre deti i dospelých,  prezentácie a výstavy mimovládnych rozvojových organizácií, premietanie dokumentárnych filmov, atrakcie pre deti, výstavu fotografií Fotoklubu Vráble, prehliadka Mašekovho mlynu, predstavenie manuálnej medicíny a aj maľovanie na tvár pre deti, ale aj líčenie a la Mary Kay.

Organizátori festivalu všetkých srdečne pozývajú stráviť príjemný deň v prírode. na rodinnej farme Mašekov Mlyn prebehne už 4. ročník Festivalu Familiar!

Predpredaj vstupeniek

Predpredaj  sa koná v Čajovni U Rebeky na Moravskej ulici vo Vrábľoch. Cena lístka je 8 €. Predpredaj vstupeniek končí dňa 30.06.2016 o 20:00 hod.

Na mieste sa budú lístky predávať za cenu 10 €

Dieťa s výškou do 130cm, má vstup na festival Familiar zadarmo. Dieťaťu nad 130cm je potrebné zakúpiť lístok v predpredaji alebo na mieste konania festivalu.Držitelia preukazu ZŤP majú vstup voľný.

Poster_Familiar_Fest_2016

Zdroj: Marco Maserati