Na rozlúčke s letom v Raslaviciach vystúpia Komajota, Le Payaco, Metropolis a ďalší.

Letné prázdniny sa blížia k svojmu záveru a podobne aj festivalová sezóna. Už tento víkend sa bude konať jeden z prvých rozlúčkových koncertov. 20.augusta zahrajú svojim fanúšikom skupiny Komajota, Lepayaco, Hrdza, Mloci, Metropolis, Ebony – Pocta Legendám a ďalší na amfiteátri v Raslaviciach neďaleko Prešova. Organizátori mysleli aj na program pre rodiny s deťmi.

„Podujatie organizuje obec Raslavice nielen pre svojich obyvateľov, ale aj pre ľudí zo širšieho okolia. Zámerom je spraviť si spoločne peknú rozlúčku s letnou sezónou vo vynikajúcej atmosfére. Pripravili sme pestrý program a na svoje si príde skutočne každý, keďže sme obsiahli široké spektrum žánrov. Pre najmenších sme pripravili bohatý program o ktorý sa postarajú animátori a vystúpenie detského divadielka Cililing. Taktiež sú pripravené kolotoče a rôzne iné detské atrakcie,“ pozýva na podujatie produkčný manažér Matúš Jaško.

Headlinermi Komajota a Le Payaco

Slovenské kapely mali opäť nabitý koncertný program a do Raslavíc prídu nielen obľúbené skupiny Hrdza, Mloci, Komajota, ktoré zahrajú pred domácim publikom, ale aj Le Payaco a Metropolis, ktoré sem často jazdia, či už na klubové koncerty alebo hrávajú na východe na rôznych podujatiach. V júni pokrstila skupina Komajota na špeciálnom open air koncerte v Prešove svoj ostatný album Druhé Slnko a návštevníkom Raslavickej rozlúčky s letom ponúkne rovnaký prierez svojou hudobnou tvorbou ako na spomínanom pamätnom koncerte.

le payaco

„Odznejú skladby v priereze od prvého albumu Časopriestor až po tie z aktuálnej platne Druhé Slnko v poradí v akom vyšli,“ prezrádza bubeník Komajoty Stano Čorej. Skupina trávi celé leto pracovne vo svojom štúdiu Umpax, kde produkuje niekoľko hudobných projektov iných interpretov a dokončuje nový singel, ktorý vyjde v jeseni.

Program začne už v piatok

Raslavická rozlúčka s letom začne už v piatok 19. augusta tanečnou zábavou a na návštevníkov čaká množstvo zábavy. V úvodný večer vystúpia Wendigo, Sorry, Lexel, Radegast, Problém, Acordic a Juventus.

do-tla

Starosta obce Marek Rakoš porozprával niečo bližsie aj o sprievodnom programe: „Sobotňajší program začína pre občanov obce Raslavice už od 8:00 slávnostnou svätou omšou, po ktorej od 9:00 bude nasledovať cyklotúra po novom cykloturistickom chodníku, ktorý spája Raslavice a Tročany. Na tejto trase sa nachádza odpočívadlo so studničkou, kde je pripravená aj opekačka. Od 13:00 sa bude na amfiteátri podávať guľáš zdarma.“

jimi cimbala_metropolis

Hlavný sobotňajší program začne o 15.00 hodine a moderovať ho budú herci Divadla Jonáša Záborského z Prešova. Pre deti je pripravený detský kútik, aktrakcie a predstavenie divadla Cililing a počas dňa vystúpia Komajota, Le Payaco, Hrdza, Mloci, Metropolis, Petra Magdová, Ebony – Pocta Legendám, Kerygma a program zakončí DJ A-Z Best. Vstup na hlavný sobotňajší program sú 4 eurá. Presný rozpis vystúpení nájdete ne facebookovej udalosti Raslavická rozlúčka s letom.

Raslavicka rozlucka s letom plagat

Zdroj: Obec Raslavice