Na streche bytovky v Ladcoch sa zjavil Lenin!

Mladá slovenská indie skupina GoodBye Lenin prekvapila obyvateľov Ladiec. Spolu s aparatúrou vyliezla na strechu miestnej bytovky a do nedeľného ticha začala hrať svoj nový singel Next To You. Ľudia z počiatku nevedeli čo sa deje. A až, keď uvideli svojho rodáka, režiséra Mira Rema, pochopili, že sa nakrúca videoklip.

Skupina GoodBye Lenin pochádza z Púchova a už päť rokov múti slovenské vody indie rocku. Na svojom konte má zatiaľ jeden album a jedno EP. V lete sa skupina zavrela do štúdia a za dozoru Mareka Rakovického z formácie Lavagance nahrala nový singel Next To You. Pred pár dňami sa naň rozhodla nakrútiť i netradičný videoklip.

„S nápadom hrať na streche paneláku prišiel režisér Miro Remo, ktorý momentálne nakrúca dokument o ladeckom sídlisku a jeho obyvateľoch. Preto sa to aj celé točilo v Ladcoch. Našou úlohou bolo len hrať, nespadnúť a čo najviac prekvapiť nič netušiacich ľudí. Čo sa nám aj podarilo.“ Prezradil s úsmevom spevák skupiny Ivan Májsky.

Niektoré scény klipu sa súbežne nakrúcali až na troch strechách. Na dvoch hrala kapela a na tretej, najvyššej bol spevák. O bezpečnosť sa staral štáb a správcovia jednotlivých panelákov.

„Najťažšie z celého nakrúcania bolo dostať všetky nástroje a aparatúru na strechu bytovky. Otvor, cez ktorý sa veci hore vynášali, bol totiž veľmi úzky. Našťastie sme to zvládli a mohli sme si tak užiť jedno z najzaujímavejších hraní aké sme doteraz absolvovali.“ Komentoval bubeník Marcel Šimár.

Videoklip režíroval úspešný dokumentarista Miro Remo spolu so svojim kamarátom Jurajom Ištvánikom. Obaja pochádzajú z Ladiec a spolupracovali spolu aj na filme Arsy-Versy, ktorý sa stal najúspešnejším slovenským filmom, čo sa počtu ocenení týka.

[vimeo]https://vimeo.com/52335741[/vimeo]

„Prekvapilo ma ako pozitívne zareagovali na natáčanie obyvatelia Ladiec. Až na jedného pána, ktorý chcel volať políciu, boli všetci ústretoví. Veľa ľudí celú akciu sledovalo z okna či balkóna. Dokonca niektorí aj tlieskali a hecovali skupinu k hlasnejšiemu výkonu. Ako Ladčana ma však najviac potešilo, keď som si na facebooku prečítal odkaz, že takéto akcie by sa v obci mohli robiť častejšie.“ Neskrýval nadšenie režisér klipu Miro Remo.

Najbližšie sa skupina GoodBye Lenin predstaví v Bratislave na multižánrovom podujatí New Generation Day, ktorého cieľom je spojiť rôzne generácie prostredníctvom hudby, športu a zábavy.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Miro Remo