Na Topfeste aj Český slávik Tomáš Klus a množstvo domácich stálic!

Na desiatom ročníku rockového festivalu Topfest vystúpi aj aktuálne najpopulárnejší český spevák Tomáš Klus, ale tiež slovenské kapely Polemic či Gladiátor.

Organizátori letného festivalu Topfest zverejnili ďalšie mená účinkujúcich. Popri „balíčku“ slovenských skupín, ktoré prídu zablahoželať festivalu k tohtoročnému 10. výročiu, vystúpi na piešťanskom letisku aj populárny český pesničkár Tomáš Klus!

Hviezda 26-ročného mladíka pôvodom z Třinca stúpa u našich západných susedov raketovou rýchlosťou. Klus sa stal ešte v roku 2009 podľa ankety Anděl hudobnej akadémie objavom roka. Jeho tretí album Racek bol v roku 2011 najpredávanejšou nahrávkou v Česku, získal zaň diamantovú platňu. Nahrávka obsahuje aj hit Pánu Bohu do oken –  podľa hlasovania poslucháčov ide o najlepšiu českú skladbu uplynulého roku.

Rastúcu popularitu potvrdil charizmatický spevák aj vlani v novembri, keď vyhral prestížnu anketu Český slávik a po mnohoročnej dominancii zosadil z trónu suveréna ankety, legendárneho Karla Gotta, ktorého na prvej priečke predstihol o takmer tri tisícky hlasov!

Klusove texty hovoria ľuďom z duše, aj preto ho často prezývajú „nový Karel Kryl“. Obľúbený je aj u slovenského publika, predstavil sa u nás už počas minulého leta a s veľkým úspechom aj na festivale Lodenica v Piešťanoch.

Na najväčšom rockovom open air festivale na Slovensku ani tento rok nebudú chýbať osvedčené slovenské kapely, z ktorých viaceré už tradične dotvárajú nezameniteľnú atmosféru podujatia. V programe, ktorý prvýkrát v histórii festivalu potrvá až tri dni, figurujú Polemic, Gladiátor, Slobodná Európa, Smola a hrušky, Konflikt, Christmas a Doga! Už skôr potvrdené boli vystúpenia skupín Horkýže Slíže, IMT Smile, Tublatanka a Arzén.

„Sme radi, že už teraz máme na zozname praktickú celú slovenskú hudobnú špičku, ktorú majú fanúšikovia veľmi radi. Avizovali sme, že chceme, aby pri jubilejnom ročníku oslavovalo s nami čo najviac domácich kapiel, ktoré nám takpovediac pomohli festival vybudovať. Sme radi, že sa nám to darí,“ povedal Dušan Drobný z organizačného tímu festivalu.

Desiaty ročník Topfestu sa na piešťanskom letisku uskutoční v dňoch 27. – 29. júna. Headlinerom bude legendárna britská skupina Iron Maiden, svoju šou návštevníkom predvedie aj úspešná kanadská formácia Billy Talent, skupiny Ska-P, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Čechomor a na Slovensko sa s veľkou radosťou vráti po roku aj austrálska skupina Mystery.

Permanentky sú dostupné v sieti Ticketportal za zvýhodnenú predpredajovú cenu 45 eur, státie vpredu stojí 50 eur. K dispozícii sú aj vstupenky na jednotlivé dni v cene od 25 eur a tiež VIP vstupenky za 120 eur zahŕňajúce sedenie na tribúne, klimatizovaný stan, občerstvenie, splachovacie toalety s umývadlami a VIP parkovanie.

Viac info na www.topfest.sk, alebo najrýchlejšie informácie pre takmer 18000 fanúšikov na https://www.facebook.com/topfest.sk

Zdroj: Agentúra DUNA