Na tridsiatej lajfke Walter Schnitzelsson, Katarzia aj Jem iné na Regáli.

 Na štvrtok 20. júna pripravuje Nezisková organizácia Voices jubilejný multižánrový večer Voices Live s poradovým číslom tridsať. V predvečer letného slnovratu sa na pódiu stretnú rôznorodí hostia – rock´n´rollové trio Walter Schnitzelsson, začínajúca nu-folková speváčka Katarzia, mladí ľudia z ID Space Team, zdravé potraviny z Jem iné na Regáli, herečka Henrieta Mičkovicová a spisovateľ Ondrej Štefánik.

V krátkom filme série Hudobné úlety predstaví Voices mladých bratislavských hudobníkov, ktorí vystupujú pod názvom Walter Schnitzelsson. Na Voices Live 30 premiérovo uvedú nový singel This Night’s Fever, ku ktorému chystajú aj videoklip. Druhým hudobným hosťom bude Katarína Kubošiová, ktorej umelecké meno Katarzia je vďaka jej originálnym nu-folkovým pesničkám stále známejšie.

Vo filme Nápad sa ráta priblíži Voices činnosť združenia ID Space Team hľadajúceho ideálny priestor na sebarealizáciu mladých ľudí. Predstavia projekty ako Neleň pre zeleň a Rozbaľ to, Bratislava! Janica Lacová z Jem iné a Roman Kóňa z Bratislavského regálu predvedú pečenie domáceho chleba a porozprávajú o ceste ku zdravšiemu stravovaniu. Ďalším hosťom bude obľúbená herečka Henrieta Mičkovicová. Návštevníci podujatia tak spoznajú jej život a prácu mimo kamery. Spisovateľ Ondrej Štefánik sa so svojím súčasným mestským románom s detektívnou zápletkou Bezprsté mesto stal jedným z finalistov Anasoft Litery 2013. Po prečítaní krátkeho úryvku sa Ondreja moderátori spýtajú napríklad aj to, čo číta a či je lepší copywriter alebo spisovateľ.

Hostiteľmi jubilejného Voices Live 30 budú ako zvyčajne Andrea Gajdošová a Ivan Ježík. Pohodlné sedenie im na pódiu zabezpečí kartónový nábytok Greenoffice.sk. Po skončení programu sa môžu diváci tešiť na handmade výrobky od šikovných ľudí združených na portáli SAShE.sk, kúpiť si knižku Bezprsté mesto od vydavateľstva Tatran či ochutnať domáci chlieb od Jem iné na Regáli.

Voices Live 30 bude vo štvrtok 20. júna 2013 o 19:00 hod. v divadle Heineken Tower Stage (Tower 115) na Pribinovej 25 v Bratislave. Predpredaj vstupeniek v cene 5 € v sieti Ticketportal. Priamy prenos a záznam bude možné sledovať na www.metoo.sk/voicestv.

Hlavným partnerom podujatia je Nadácia Orange. Podujatie podporili partneri Heineken Tower Stage, SAShE.sk a Greenoffice.sk a mediálni partneri Rádio_FM a MeToo. Viac na www.voices.sk/voices_live_30.

Zdroj: Voices