Na zaslanie prihlášky na ocenenie Roma Spirit 2024 zostávajú posledné dni!

Navrhnite osobnosti, organizácie a aktivity, ktoré si zaslúžia ocenenie! Nominovať výnimočných ľudí a tímy, ktoré sa podieľajú na zlepšení situácie Rómov a spolužitia na Slovensku na ocenenie Roma Spirit, je možné vyplnením online prihlášky už len do piatka 6. septembra.

„Ak chcete dať šancu Vášmu favoritovi získať ocenenie Roma Spirit, nominujte ho ešte dnes!,“ uviedla Magdaléna Rothová, riaditeľka ACEC a producentka Roma Spirit. „Oceniť niekoho, poďakovať sa, vie povzbudiť, či dodať silu. Mám nádej, že zamerať sa na pozitívne činy, charakteristiky a ľudské interakcie je krokom k lepšiemu svetu. Nájdime si čas a odhodlanie a oceňme úsilie a úspechy iných okolo nás,“ dodala.

Tie najsilnejšie príbehy a inšpiratívne aktivity zabojujú o ocenenie Roma Spirit 2024 v kategóriách Mimovládna organizácia, Spoločnosť a zamestnávateľ, Obec a mesto, Osobnosť, Média, Kultúra a Čin roka. Do finálne sa zo všetkých prijatých prihlášok dostane 21 finalistov, ktorých vyberie Prípravný výbor Roma Spirit. Kto nakoniec ocenenie získa rozhodne medzinárodná Odborná porota a Porota čin roka.

„Ľudia, ktorí prinášajú veľa tvorivého, nového a inovatívneho do podpory rozvoja rómskej komunity, si zaslúžia byť ocenení. A zaslúžia si aj to, aby aj iní ľudia o nich vedeli. Takže verím, že sa poobzeráte, porozhliadate a medzi nomináciami nájdeme aj tú Vašu,“ vyzýva verejnosť členka Prípravného výboru Janette Motlová.

Vyhlasovateľmi 16. ročníka Roma Spirit sú Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC), Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity a Slovenska televízia a rozhlas. Záštitu nad podujatím prevzal verejný ochranca práv Róbert Dobrovodský.

Laureátov ocenenia sa dozvieme počas slávnostného galavečera Roma Spirit 2024, ktorý sa bude konať vo Veľkej sále Slovenského rozhlasu v Bratislave. Záznam z odovzdávania ocenení odvysiela Slovenská televízia pri príležitosti Medzinárodného dňa ľudských práv.

Viac o Roma Spirit nájdete na:
www.romaspirit.sk
FB @slovensko.romaspirit
IG @slovensko.romaspirit
Youtube Roma Spirit

TS – Roma Spirit