Nádielka radosti a zážitkov v Galante po tretíkrát!

Chytiť sa za ruku nie je len akýmsi prázdnym gestom. Vyjadruje pomoc, oddanosť, dôveru a priateľstvo. Spojenie rúk v Galante však signalizuje aj úsmevy na tvárach mentálne a zdravotne postihnutých detí z Galanty a spriatelených domovov sociálnych služieb.

Chytme sa za ruky

Hlavná myšlienka benefičného podujatia Chyťme sa za ruky splnila svoj cieľ už po tretíkrát. Organizátori, DSS Galanta a Občianske združenie Milan Štefánik, sa opäť postarali o príjemné popoludnie, ktoré prelomilo bariéry medzi chorými a zdravými a spojilo svet detí so svetom dospelých. Spoločne s pozvanými hosťami, slovenskými hudobnými interpretmi a partnermi podujatia, vytvorili v nedeľu 22.apríla poobede atmosféru, ktorá vniesla do života detí množstvo potešenia.

Chytme sa za ruky

Podujatie venované klientom miestneho Domova sociálnych služieb pre mentálne postihnutých prišli do galantského kultúrneho domu podporiť zaujímavé tváre z domácej hudobnej scény. Počas štvorhodinového programu vytvorili prierez rôznymi hudobnými štýlmi a tak si, ako sa tvrdí, každý prišiel na to svoje.

Chytme sa za ruky

Začiatok programu odštartoval Sajfa, ktorý zastával pozíciu moderátora dňa a prizval do priestorov sály exotickú ZUMBU. Decká sa aj napriek svojmu hendikepu dokázali svojim tanečno-športovým výkonom vžiť do role rovnocenného partnera ostrieľaných ZUMBA inštruktoriek.

Chytme sa za ruky

Po tanečnom úvode obsadili pódium umelci z radov speváckych. S veľkým nadšením sa chopili hudobnej zložky programu a uštedrili burácajúcemu publiku spàšku svižných tónov. Rock priniesla z Bardejova kapela Šárka, elektro-punk privanula do Galanty dvojica Get Explode, burácajúci ohlas si spod pódia vyslúžil čerstvý objav roka Majk Spirit. V pozícii miestneho interpreta sa predstavili chalani z nádejnej rockovej formácie Alupalu a piesne skupiny Lojzo odzneli v podaní pánov Kochanských. Podporiť myšlienku podujatia s veľkým srdcom prišiel aj Samo Tomeček s doprovodom Milkshejk a čerešničkou na torte bola pre tento rok Kristína. V záverečných minútach patrilo pódium deťom z domovov sociálnych služieb, ktoré spoločne s obľúbenou speváčkou odspievali finálnu skladbu dňa a tak sa spoločne rozlúčili s tretím ročníkom podujatia.

Chytme sa za ruky

Popoludnie plné nevšedných zážitkov už tradične doplnil bohatý sprievodný program plný atrakcií a hier, nechýbal detský svet s trampolínou, kåzačkou, nafukovacím hradom, trojkolkami, lukostreľbou či obľúbené maľovanie na tvár.

Chytme sa za ruky

Pestré, plné zábavy, potešenia a hlavne dobrosrdečné. Aj také bolo tohtoročné stretnutie ľudí dobrej vôle, ktorí sa spoločnými silami postavili za myšlienku skvelého projektu nabitého dávkou pozitívnych emócií. Do tretice tak dokázali nájsť spoločný smer ako ukázať verejnosti správnu cestu k vzájomnému porozumeniu.

Chytme sa za ruky

Zdroj: Petra Bohuslavská
Foto: Petra Bohuslavská, Vladimír Kuric
Publikoval: Redakcia GREGI.NET