Najdlhší slovenský videoklip? Zoznámte sa s kapelou MASS PERCEPTION!

Melanchólia, metaforická dejová línia, zmeny vizuálu, gradácia aj velkolepé finále – to všetko môžete počuť a vidieť vo videoklipe k skladbe Nine ripples od kapely MASS PERCEPTION.

Jeho minutáž sa zastavila až na úctyhodných 9 minútach a 44 sekundách, čim sa jednoznačne zaradil medzi najdlhšie videoklipy, aké kedy boli na Slovensku natočené.

Tlacovka

Jeho príprava, s viacerými prestávkami, trvala od konca leta 2013 až do polovice apríla 2014. Videoklip mal koncom apríla tohto roku dokonca premiéru v multikine Ster Century Cinemas Žilina! Réžia a strih: Lukáš a Tomáš Ferencovci (VLN productions).

MASS PERCEPTION je zostava fungujúca od konca roku 2011. Ich tvorba pochádza z alternatívnych vôd. Ich zvuk je charakteristický žánrovou neobmedzenosťou, tvrdšími gitarovými aranžmánmi a výraznými elektronickými prvkami. Samotná kapela k tomuto uvádza: „Sme stále v procese. Stále hľadáme svoju tvár. Žánrové hranice sme však pri tvorbe vždy vnímali len veľmi okrajovo a chceme, aby to tak aj ostalo.“ Kapela má okrem svojho premiérového videoklipu na konte jeden štúdiový album (A Few Screams and Whispers), pódiové umiestnenie vo finále FAMAT 2013 (3. miesto) a účasť v semifinále multižánrovej súťaže amatérskych kapiel Radegast Líheň 2013, kde sa zostava prebojovala medzi 8 nejlepších spomedzi 217 prihlásených kapiel z ČR, PL a SR. Popri „hľadaní svojej tváre“ sa zostava aktuálne venuje príprave materiálu pre svoj druhý album.

Zdroj: MASS PERCEPTION