Najväčší netopier na svete krstil klip Leninovi!

To tu ešte nebolo! Skupina GoodBye Lenin opäť prekvapila. Na svoju novú skladbu Next To You nielenže natočila zaujímavý videoklip, ale ho aj zaujímavo pokrstila. Krstným otcom sa stal Ľuboš alias najväčší netopier na svete!

Púchovská indie skupina GoodBye Lenin v sobotu večer prekvapila návštevníkov multižánrového festivalu New Generation Day_FM. Počas svojho koncertu veľmi originálne pokrstila svoj nový videoklip ku skladbu Next To You, ktorý sa nakrúcal na strechách bytoviek v obci Ladce.

„Keďže už samotné natáčanie klipu bolo dosť netradičné, rozhodli sme sa, že i krst sa bude niesť v podobnom netradičnom duchu. Oslovili sme preto najväčšieho netopiera na svete, aby nám s tým pomohol,“ komentoval bubeník skupiny Marcel Šimár.

Krstným otcom nového videoklipu sa stal Ľuboš. Ľuboš pochádza z rovnakej obce, kde sa klip aj nakrúcal. Pred tromi rokmi sa objavil aj v najúspešnejšom slovenskom dokumentárnom filme s názvom Arsy-Versy. Stvárnil v ňom sám seba – muža, ktorý unikol zo sveta ľudí, aby žil v čo najväčšej symbióze s prírodou.

„Podobne ako aj v záverečnej scéne filmu i tu som sa obliekol do kostýmu netopiera. Priletel som na pódium, zamával krídlami a následne čerstvým netopierím trusom som chalanom pokrstil ich nový videoklip. Vlastne som im ho pohnojil, aby sa mu darilo a jeho sledovanosť, čo najviac rástla,“ prezradil krstný otec Ľuboš.

Režisérom klipu je známy slovenský dokumentarista a rodák z Ladiec, Miro Remo. Pri točení mu pomáhal aj jeho dlhoročný kamarát, taktiež Ladčan, Juraj Ištvánik. Zaujímavosťou klipu skupiny GoodBye Lenin je aj to, že celý videoklip bude aj súčasťou dokumentárneho filmu s názvom Beverly Hills 01863.

„Film Beverly Hills 01863 som sa rozhodol nakrútiť na podnet Jána Stračinu produkujúceho cyklus dokumentov zo slovenských sídlisk. Tento krátky dokument sa stal zároveň aj akousi bránou do pripravovaného filmu o Ladcoch a ich obyvateľoch. S kamarátmi sa preto v priebehu jedného roka budeme snažiť na kameru zachytiť život v obci a možno v nej opäť natočíme aj nejaký ďalší videoklip,“ prezradil svoje plány Miro Remo.

Skupinu GoodBye Lenin tvorí partia piatich hudobníkov. Spevák Ivan Májsky, gitaristi Ivan Dorčík a Richard Hrnko, basgitarista Marián Zbín a bubeník Marcel Šimár. Na svojom konte majú zatiaľ jeden album a jedno EP.

Zdroj: Marek Kučera