Najznámejší balkánsky žúr s MALALATA opäť v Bratislave.

Divoký Balkan Bashavel s obľúbenou MALALATA prifičí do Bratislavy aj na jeseň – jediné vystúpenie môžete zažiť v sobotu 21. októrba vo Véčku.

Balkan Bashavel pod taktovkou populárneho DJského dua MALALATA bola jednou z prvých akcií tohto druhu u nás a počas šiestich rokoch zabavila tisícky hostí všetkých generácií. Nová sezóna ich divokých žúrok, počas ktorej vystúpia v mnohých českých aj slovenských mestách, má svoju zastávku aj v Bratislave. Hostí čaká kopec balkan beats a gypsy music, troška cumbie a reggae. A aj všeličo iné z world music, ktorú prinesú originálni hostia – šesťčelnná kapela Lomnické Čháve z Veľkej Lomnice a český DJ Gadjo.cz, ktorý spolupracuje aj s Novou scénou Národného divadla. 

Viac o akcii sa môžete dozvedieť na FB evente: https://www.facebook.com/events/126376954687507/ Lístky si môžete kúpiť v predpredaji na: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/12549/balkan-bashavel

MALALATA (SK)

MALALATA je už 10 rokov synonymom pre jedinečnú fúziu balkan beats, gypsy music, cumbie a reggae. Každé vystúpenie DJského dua je nespútanou show plnou nákazlivej energie a 100% nasadenia. Pod jeho taktovkou pulzovali nielen kluby po celej Európe, ale aj vzdialené Mexiko a Japonsko. Duo predviedlo svoju show aj na festivaloch Pohoda, Uprising, Grape či na jednom pódiu s esami ako Parov Stelar Band, Goran Bregović a Fanfare Ciocarlia.

Lomnické Čháve – kapela (SK, live)

Šesťčlenný band z Veľkej Lomnice, ktorý srší energiou. Hrá rómske, ale aj slovenské a české ľudové piesne. To všetko s osobitým temperamentom, ktorý umocňujú dva saxofóny, husľová show Gusta Gábora a klavírna improvizácia multiinštrumentalistu Romana Polhoša. Repertoár kapely kreatívne tlmočí svet emócií, radosti aj žiaľu z minulosti kočovného rómskeho etnika, ktoré prikované k zemi hľadá nový zmysel svojej existencie.

Gadjo.cz (CZ)

Hyperaktívny člen veľkej DJskej rodiny pražského Rádia 1 od svojho prvého hrania na rómskej svadbe Oláhových v roku 1998 vystúpil na mnohých akciách a festivaloch po celej Európe. Pár rokov býval na ostrove Isle of Man a v írskom Dubline. V roku 2012 znova zakotvil v milovanej Prahe, kde sa pravidelne objavuje v programoch Paláca Akropolis, Cross Clubu, Chapeau Rouge, na divadelnej lodi bratov Formanovcov či Novej Scéne Národného divadla.

Zdroj: TS