Neon open air: 12. septembra zahrá v Trenčíne djane Nifra!

NEON sa vracia pod hrad Matúša Čáka, aby opäť zatriasol celým Trenčínom! Po marcovej edícii so svetovým slovenským menom Driftmoon privezie NEON na nádvorie Cinema klubu ďalšie slovenské meno svetového kalibru – DJane NIFRA!

Tá však nie je to jediné, na čo sa môžete tešiť. Popri kráľovne hudobného štýlu trance sa predstaví kvalita a talent domácej scény – Aamon, Martin Michniak a otec projektu DJ Pico. To všetko na festivalovom stejdži s vymakanými svetlami, krištáľovo čistým a silným zvukom od Mr. DREY! To je tvoj program na 12. septembra 2014! Tak neváhaj, príď a buď NEON aj ty! Nezabudneš! NIFRA Z Nifry sa za posledných pár rokov z lokálneho talentu v strednej Európe stala jedna z najobľúbenejších postáv “Coldharbour” sprievodu svetovej dídžejskej superstar Markusa Schulza. S vydanými skladbami ako Dark Harbour, Ransvik alebo najnovšie Athena vo vydavateľstve Coldharbour Recordings zasadla na trón ako “Queen of Coldharbour”.

nifra

Svoju kariéru odštartovala v roku 2008 a svoj talent rozvíjala vystupovaním popri menách ako Armin van Buuren a Tiesto počas ich vystúpení v našej krajine, čím sa rýchlo dostala do povedomia širokej verejnosti ako obrovský budúci talent. Dnes je Nifra svetoznámou dídžejkou a uznávanou hudobnou producentkou, ktorá odohrala nespočetné množstvo vystúpení po celom svete, vrátane masívneho podujatia “A State of Trance” velikána Armina Van Buurena. V roku 2014 dosiahla ďalší obrovský úspech, keď sa stala členkou zoskupenia “Schulz Music Group”, ktoré je pod patronátom samotného Markusa Schulza. Jej hudba je pravidelne podporovaná top menami svetovej scény, ako Armin Van Buuren, Markus Schulz, Andy Moor a mnohými ďalšími. Táto podpora viedla nielen k ponukám na remixovanie alebo spoluprácu s ďalšími svetovými menami, ale získala si tak rešpekt a podporu pre svoju vlastnú produkciu. Nifra si postupne vybudovala širokú a lojálnu základňu fanúšikov držiac sa “Coldharbour” zvuku, pre ktorý sa stala známou. Popri hudobnej produkcii a hraniam po celom svete Nifra každý mesiac pripravuje veľmi úspešnú rádio šou “Be Progressed”, ktorá sa vysiela každý druhý štvrtok v mesiaci na svetoznámom internetovom rádiu Afterhours.fm, ktoré bolo vyhlásené za najlepšie internetové trance & progressive rádio. Hudobný stýl – Trance & Progressive PICO Pico je populárny dídžej, promotér a priekopník trancovej scény na Slovensku. Jeho meno zdobí už roky tie najprestížnejšie tanečné udalosti. Okrem toho, že zahrieval pódiá takým hviezdam, ako sú napríklad Tiesto, Paul Van Dyk, Sasha či Sander Van Doorn, sa venuje aj produkcii eventov a už spomínanej rádiošou Dance ExXtravaganza pre rádio Europa 2 (do roku 2014). V marci 2014 Pico otvoril ako prvý slovenský dídžej megapárty TRANSMISSION na Slovensku.

pico

Jeho doposiaľ najznámejšou promotérskou činnosťou bola klubová noc Beautiful Things, ktorá získala vynikajúcu povesť aj za hranicami Slovenska. „Kľučky‟ si na nej podali také hviezdy ako Above & Beyond, Tiesto, Judge Jules alebo Ferry Corsten, Gareth Emery a desiatky ďalších. Pico sa predstavil vo všetkých popredných kluboch na Slovensku. V zahraničí napríklad v chorvátskom klube Papaya, v mnohých kluboch v Čechách (napr. Fabric, Radost, festival Macháč, Summer of Love) či v Rakúsku. V pčasnosti tvorí polovicu dídžejského projektu PICO2STAME a je autorom aj úplne nového projektu NEON. Počas jeho krátkej existencie (2014) už usporiadal niekoľko klubových a open air edícií, kde hostil mená ako Nifra, Kyau & Albert, Marcus Schossow, Driftmoon, či Ronski Speed. Dnes spolu s dídžejom Stame pripravujú nový podcast na báze rádiošou NEON ON-AIR. Epizódy sú sprístupnené každý piatok o 19.00 h. na https://bit.ly/NEON_STREAM Hudobný štýl – eklektický výber: Trance, Progressive-House, Tech-House MARTIN MICHNIAK Martin je jedným z najžiadanejších slovenských trance DJ’s novej generácie. Za posledné roky neustále rastie a hral na takmer všetkých významných trancových akciách. Známy je predovšetkým pre svoju náklonnosť k zvuku vydavateľstva Coldharbour a silnou inšpiráciou Markusom Schulzom. To sa odzrkadľuje i vo výnimočných setoch plných energie a bigroom zvuku.

michniak

Za svoju kariéru, ktorú odštartoval v roku 2010, sa Martin stihol dostať do povedomia ľudí a vybudovať si rešpekt, keď hral v najväčších kluboch na Slovensku, ako napríklad Ministry of Fun Banská Bystrica alebo Dopler Bratislava, najväčších festivaloch ako BeeFree, TopFest (TopTrance) a dokonca sa predstavil už aj v zahraničí – v pražskej Mecce, ostravskom Fabricu a brnenskom klube 7. Nebe. Na NEONe sa predstaví už po druhýkrát, keď svoju premiéru si odkrútil na nedávnej edícii s Kyau & Albert. Okrem nich zdieľal jeden stage so svetovými menami ako Markus Schulz, Jochen Miller, Ronski Speed, Myon & Shane 54 a mnoho ďalších. Svoje medzinárodné pôsobenie dopĺňa odohranými setmi vo svetovom internetovom rádiu číslo 1 zameranom na štýl trance & progressive – Afterhours.fm. V tomto rádiu sa stal aj medzinárodným víťazom contestu o hodinový set v najväčšom rádiovom evente na svete – End of Year Countdown 2013. Okrem toho sa Martin snaží svoju aktivitu rozvíjať aj na poli hudobnej produkcie a chystá svoju vlastnú radio show. Hudobný štýl – energický Trance & Progressive AAMON Aamon odštartoval svoju hudobnú cestu v 16tich rokoch. Od tej doby prešiel niekoľkými hudobnými štýlmi od hip-hopu, UK garage, cez trance a progresívne žánre k hlbším štýlom housu a techna, kde našiel svoje miesto. Jeho štýl je “groovy”, basový a neustále sa rozvíjajúci, takže nikdy neviete, čo môžte od tohto slovenského talentu očakávať. Hudobný štýl – Deep House, Techno

A2_NIFRA_CINEMA.eps

Zdroj: Neon