Neustále sa vylepšujúci program festivalu Balaton Sound!

Prominentná plážová party MasterCard Balaton Sound, konajúca sa na jazere Balaton otvorí svoje brány už o necelé dva mesiace. 2 kilometrová pláž priamo v areáli festivalu, tie najväčšie mená elektronickej tanečnej hudby a 4+1 deň non stop párty sú garantované podmienky, pre tých, ktorí si chcú užiť svoje leto na absolútne maximum. Toto všetko sa udeje v maďarskom meste Zamárdi medzi 8. a 12. Júlom.

Už o dva mesiace sa opäť otvoria brány MasterCard Balaton Soundu a bude to už po 9ty krát. Tento prémiový festival situovaný na brehu jazera Balaton, ktoré je najväčším jazerom v strednej Európe, je jedinečnou možnosťou pre tých, ktorí sa už teraz tešia na úžasné leto plné oddychu na pláži, počas dní a nocí strávených na párty v spoločnosti najväčších mien elektronickej hudby vítajúcich východ slnka.

bs4

Hosťovským miestom festivalu je mesto Zamárdi, ktoré je vzdialené iba hodinu od Budapešti s priamym autobusovým spojením, ktoré je plne k dispozícii pre pohodlie návštevníkov. Rovnako ubytovacie kapacity prichádzajú so širokou ponukou: milovníci kempovania, si môžu rezervovať svoj kempový lístok už vopred, 8-10minút od vstupu na festival, kde pre nich budú pripravené služby najrôznejšieho druhu. Pre tých ktorí, sa neradi zaoberajú rozkladaním a montovaním sú k dispozícii predpripravené kempingové sety, spolu s kempingovým príslušenstvom, ktoré si rovnako môžete zarezervovať vopred. Lístky do VIP Campingu sú už bohužiaľ vypredané a tí, ktorí by radi spali na svojej vlastnej pohodlnej posteli si môžu vybrať z #festivalhotel prevádzkované Telekomom, priamo v areáli festivalu, alebo z množstva hostelov, hosťovských domov a hotelov, ktoré sú v ponuke ako v Zamárdi, taka j v susediacich mestách. Všetky možnosti ubytovania nájdete na balatonsound.com/accommodation .

Line-up & nové mená

MasterCard Balaton Sound má vždy tú česť hostiť tých najšpičkovejších DJov a umelcov elektronickej hudby, ktorých budú tento rok reprezentovať: Tiesto, Hardwell, Faithless, Axwell Λ Ingrosso, Dimitri Vegas & Like Mike, Nicky Romero a mnohí ďalší, ktorí sú sučasťou line upu. V novej vlne umelcov, ktorí boli oznámení sa nachádza šesť čerstvých mien.

bs2

Je to už viac ako 16 rokov odkedy vyšiel posledný album Leftfield. Preto sa dá povedať, že prešlo už viac ako dosť času, aby sme vám práve teraz priniesli tento Britský elektronický projekt sformovaný v roku 1989 v Londýne, ktorý je absolútnym centrom modernej elektronickej hudby. Rae Sremmurd, je americké hip hopové duo, zostavené z dvoch bratov, Khalifa “Swae Lee” Browna a Aaquila  “Slim Jimmy” Brown, ktorí absolvujú svoje debutové vystúpenie na Balaton Sounde. Ich album SremmLife bol vydaný v Januári 2015 a tak títo páni so sebou prinesú naozaj ešte veľmi čerstvé hudobné vibrácie na #sound2015. A-Trak vytvára prelinkovanie medzi hip hopom a elektronickou hudbou čím lámu hranice medzi jednotlivými žánrami. Len niekoľkí sa môžu pochváliť podobnou zručnosťou v turntablisme spojenou s poprednou pozíciou v hudobných inováciách s hlbokým presahom do hudobnej histórie, ktorú nosí v zadnom vrecku nohavíc tak,  ako práve tento pán, ktorého by sme vám chceli počas tohto ročníka predstaviť.

Claptone je tým, ktorý spravil so svojej live audio vizuálnej show, čosi NESMRTEĽNÉ. Po intenzívnom období plnom hudobných vystúpení, Clapton dosiahol dôležitý bod svojej kariéry, kedy pocítil, že má ešte omnoho viac, čo chce ľuďom hudobne povedať, na čo sa vy môžete tešiť už teraz. Zvuk Jana Blomqvista je na 100% ním vytvorený, čo je celé podčiarknuté jeho jedinečným hlasom, ktorý si budete spolu s jeho live tvorenou hudbou naplno vychutnať. Habstraktova charakteristická produkcia a jedinečný zvuk sú atribútmi, vďaka ktorým remixoval ľudí ako  Skrillex & Diplo, MUST DIE!, Barely Alive, Kill The Noise & Feed Me over the year, zatiaľ čo produkoval aj svoje vlastné tituly. Podpísaný vydavateľstvom Never Say Die Records, na ktorom vydáva svoj špecifický zvuk, ktorý je premostením žánrov bassu, flirtujúcich s housom, future bassom a dubstepom.

bs3

Vstupenky

Permanentky a denné lístky sú stále k dispozícii, avšak orzanizátori upozorňujú na potrebu zakúpenia vstupeniek v čo najskoršom možnom termíne, keďže Balaton Sound je každý rok vopred vypredaný.  Tento rok vám prinášame okrem tradičných festivalových dní aj Deň 0 (8. Júl). Vstup naň je zarátaný k festivalovej permanentke a tešiť sa tak môžete na Tiesta, Olivera Heldensa, Moti a mnohých ďalších. Tento deň sa už teraz javí viac ako len warm up, keďže budú fungovať takmer všetky pódiá, ktoré vás určite viac ako naštartujú k “tradičným” dňom na Balaton Sounde.

Lístky na Deň 0 sú stale k dispozícíí, avšak už len v obmedzenom počte niekoľkých stoviek, takže ich vypredanie sa očakáva už počas tohto týždňa. Avšak najlepšou investíciou je bez pochýb festivalová permanentka, ktorá vám umožní stráviť na Balaton Sounde plných 5 dní a zažiť tak, tú najlepšiu plážovú párty leta.

Jana Lounge

Pre lepšiu vizualizáciu toho čo vás čaká, vám prinášame aj pohľad na Jana lounge, v ktorom budete moct počas dňa relaxovat, oddychovat, opaľovat sa, vychutnávať drinky a popri tom počúvať djov servírujúcich house, tech-house, deep a garage. Aj o tomto bude Balaton Sound 2015!

Oznámení umelci fáza 5 (v abecednom poradí):
A-TRAK
Claptone Immortal Live!
Habstrakt
Jan Blomqvist live
Leftfield live
Rae Sremmurd

Vychutnaj si vybrácie Balaton Soundu v minuloročnom aftermovie: https://youtu.be/ESugJfUHc08 alebo pozri najčerstvejšie video k aktuálnemu program a EDM stars ktoré vystúpia: https://youtu.be/oa21phh1qTU

Viac informácii a vstupenky: www.balatonsound.sk
Prepredaj na Slovensku: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=20365

BS_2015_SK_small

Zdroj: Balaton Sound