Neváhajte a vezmite svoje deti na Dobrý festival!

Už 19.6.2015 sa otvoria brány deviateho ročníka Dobrého festivalu, i keď tento rok s malou zmenou, keďže sa po troch rokoch jeho konania na prešovskom amfiteátri presúva na svoje pôvodné miesto – prírodné kúpalisko Delňa v Prešove. Tak, ako každý rok, bude súčasťou festivalu aj Dobrý detský kútik, pre malých i väčších, zdravých aj handicapovaných.

„Občianske združenie Milan Štefánik“ a „Občianske združenie Oco, mama a ja“ aj tento rok zabezpečili bohatý umelecký program pre všetkých návštevníkov. Dobré počasie objednávame každý rok, nie vždy však stihne doraziť, ale dobrú náladu vieme garantovať. Kým bude detský kútik otvorený, budú v ňom prebiehať tvorivé dielne, k dispozícii je herňa, kde môžete nechať svoje ratolesti animátorom a budú prebiehať umelecké, pohybové a náučné workshopy.

Dobrý festival 2014 detský kútik  foto Michaela Karaffová

Deti budú mať možnosť maľovať na drevo, sklo, textil, vyrábať šperky, zdobiť si čerstvo upečené muffiny fondánovou hmotou. OZ Malíček si pripravilo pre deti tvorivú dielňu, kde sa bude spracovávať odpadový materiál. Pripravená je tiež ukážka prvej pomoci pod vedením Asociácie samaritánov SR, ktorá sa zúčastňuje odstraňovania následkov prírodných katastrof po celom svete. Deti sa ich budú môcť opýtať na všetko, čo ich zaujíma. V Dobrom detskom kútiku si spolu zacvičíme zumbu a aerobic. CVČ Ebony má pripravený milý tanečný workshop s tetou Mimkou. Workshopy „OZ Oco, mama a ja“ budú zamerané na rozvoj detskej fantázie, na zhmotňovaní svojich snov, predstáv, a to popri tvorení, maľovaní a tancovaní.

Detský kútik privíta okrem zdravých detí aj deti a osoby s mentálnym a zdravotným postihnutím zo zariadení domovov sociálnych služieb, detských domovov a špeciálnych základných škôl. V exkluzívnom svete hier a tvorivých dielní sa môžu všetci – malí, veľkí, zdraví aj handicapovaní – počas obidvoch dní zabávať bez akýchkoľvek obmedzení a bariér.

„Tieto deti od nás nepotrebujú peniaze, lebo ich hodnotu nepoznajú. Najväčšou odmenou je pre nich zážitok a radosť z toho, že sa môžu zabávať spolu s nami. Každý rok sa svojich učiteliek a vychovávateliek pýtajú, či opäť pôjdu na Dobrý festival. Sme radi, že sa z toho stala takáto pekná tradícia i kvôli tomu, lebo majú krásny vlastný svet a my ich vždy radi pozývame, aby svojou bezprostrednou úprimnosťou skrášlili aj ten náš,“ vysvetľuje Miro Tásler.

Jedným z posolstiev Dobrého detského kútika, ako aj Dobrého festivalu je pripraviť zdravotne a mentálne postihnutým deťom príležitosť, aby mali k radosti a nezabudnuteľným zážitkom rovnako blízko, ako ich zdraví rovesníci. Magickým slovom je v tomto prípade integrácia. Vďaka úprimnej snahe a nasadeniu celého organizačného tímu sa túto filozofiu darí už niekoľko rokov napĺňať.

Dobrý festival 2014 workšop aerobicu foto Katarína Orešanská

Všetci sú srdečne pozvaní na prírodé kúpalisko Delňa v Prešove do Dobrého detského kútika už 19. – 20.6.2015. Organizátori sa na všetkých tešia a veria, že aj tento, obdobne ako každý rok, si deti odnesú veľa dobrých dojmov, spoločných zážitkov a pohody, a ktoré budú v každom doznievať ešte dlho aj po skončení festivalu.

Osoby s mentálnym a zdravotným postihnutím a deti do 140 cm majú vstup na Dobrý festival v sprievode rodiča zdarma.

Na deviatom ročníku Dobrého festivalu usporiadanom v dňoch 19. A 20. Júna 2015 na prírodnom kúpalisku Delňa v Prešove sa na piatich pódiách, avšak pod „jednou festivalovou strechou“, už tradične stretnú rôzne hudobné žánre. Tento rok na Dobrom festivale vystúpia: INEKAFE, IMT SMILE a umelecký súbor Lúčnica s jedinečným projektom „Made in Slovakia“, DJ HYPE, OPOLOPO, Chikiliki tu-a, Heľenine oči, Slobodná Európa, Zóna A, ExTip, Alkehol, The Paranoid, Smola a hrušky, Mukatado, Družina, Nocadeň, Metropolis, Čad, Dogma Inc., Tristana s Matsom Levénom, Estate a Overwind z Ruska, Back2Love DJs a mnoho ďalších. Pripravený je aj široký sprievodný program, či už tradičná prehliadka bojových umení, zumba workshopy, ale aj diskusné krúžky a výstavy.

Vstupenky: www.ticketportal.sk a www.predpredaj.sk
Viac info: www.dobryfestival.sk

DOBRÝ DETSKÝ KÚTIK – program

Piatok:
14.00 – 20.30 maľovanie na tvár, na tričká, na drevo, na sklo, výroba šperkov a zdobenie muffinov
14.00 – 20.30 detská herňa a možnosť odložiť si v nej Vaše deti
14.00 Zumba pre deti s Petrou
15.00 Tvorivá dielňa z odpadového materiálu – OZ Malíček
16.00 Kurz prvej pomoci – Workshop Asociácia Samaritánov
17.00 Letné tancovanie – CVČ Ebony
18.00 Detský aerobic
19,00 Po cestách detskej fantázie – tvorivý workshop „OZ Oco, mama a ja“

Sobota:
12.00 – 20.30 maľovanie na tvár, na tričká, na drevo, na sklo, výroba šperkov a zdobenie muffinov
12.00 – 20.30 detská herňa a možnosť odložiť si v nej Vaše deti
13.00 Po cestách detskej fantázie – rozprávka
14.30 Kurz prvej pomoci – Workshop Asociácia Samaritánov
15,00 Zumba pre deti s Petrou
16.00 Letné tancovanie CVČ Ebony
17.00 Tvorivá dielňa z odpadového materiálu – OZ Malíček
18,00 Detský aerobik
19.00 Po cestách detskej fantázie – tvorivý workshop OZ Oco, mama a ja

Dobrý festival 2015 detský kútik

Zdroj: Mgr. Gabriela Bačová
Foto: Katarína Orešanská a Michaela Karaffová
Video: Igor Kolesár