NEYMAR JR’S FIVE IDE DO FINÁLE KTO BUDE SLOVENSKO REPREZENTOVAŤ V BRAZÍLII?

Brazílsky futbalový sen o postupe na svetové finále sa už tento víkend splní dvom tímom zo Slovenska. V nedeľu, 3. júna 2018, sa na strešnom parkovisku nákupného centra Polus City Center postaví proti sebe 16 najlepších mužských (alebo zmiešaných) tímov z celej krajiny a ženské tímy zabojujú aj v samostatnom finále. V Bratislave sa rozhodne o tých najlepších dvoch partiách z najlepších, ktoré v júli pocestujú do Neymarovho rodiska, Praia Grande.

Jakub Kovalik – Red Bull Media House

EŠTE JEDNA KVALIFIKÁCIA A IDEME DO FINÁLE

Dvanásť postupujúcich tímov z troch kvalifikačných zastávok je už známych. Šestnástku skompletizujú mužstvá z poslednej kvalifikácie, ktorá bude v Bratislave už túto sobotu, 2. júna 2018. Štyri postupujúce tímy sa na ceste za víťazstvom pridajú k tým z Prešova, Banskej BystriceŽiliny a už túto nedeľu sa postarajú o vyvrcholenie slovenského Neymar Jr’s Five. Hráči sa proti sebe postavia v rýchlych desaťminútových zápasoch. Piati na piatich. Bez brankára. Rovnaký počet tímov sa stretne aj v ženskom finále.

Lukas Wagneter – Red Bull Media House (1)

BUĎTE V STREHU!

Na každej zastávke koučuje jeden tím aj skúsený stratég Laco Borbély. Zatiaľ sa mu podarilo na finále dostať dva tímy – jeden z Prešova a jeden z Banskej Bystrice. V sobotu sa ukáže, ako dopadnú jeho zverenci v Bratislave a či nakoniec nebude v nedeľu koučovať až tri partie. Laco bol na každej kvalifikácii a pre hráčov má pár tipov na úspech: „Buďte v strehu a pozor na bránkovisko!“ Viac cenných rád nájdete v článku na redbull.sk/neymar.

Lukas Wagneter – Red Bull Media House (2)

Na národnom finále sa už tento víkend rozhodne o celkových víťazoch, ktorí budú Slovensko reprezentovať na svetovom šampionáte v brazílskej Praia Grande. V hre sú dve exkluzívne miestenky do Južnej Ameriky – jedna pre víťazný ženský tím a jedna pre mužský/zmiešaný tím. A tiež šanca stretnúť sa s Neymarom osobne a zahrať si proti nemu a jeho kamošom. Najskôr však treba vyradiť všetky tímy na domácej pôde! Registrácia tímov na poslednú kvalifikáciu, ktorá bude v hlavnom meste, sa uzatvorí vo štvrtok 31. mája. Toto je už posledná šanca na postup a miesta sa rýchlo zapĺňajú. Registráciu nájdete TU.

Matus Zetak – Red Bull Media House

O NEYMAR JR’S FIVE

Pravidlá Neymar Jr’s Five sú jednoduché – zápasy sú rýchle, technické a trvajú intenzívnych desať minút. Hrá sa na malom ihrisku, bez brankára, piati na piatich. Keď jeden tím skóruje, ten druhý prichádza o hráča. Na kvalifikácie sa môžu registrovať tímy (mužské aj zmiešané), v ktorých musí byť minimálne päť a maximálne sedem hráčov vo veku 16 až 25 rokov (v každom tíme sú povolení dvaja hráči, ktorí môžu mať viac ako 25 rokov). Ženský turnaj sa odohrá priamo s národným finále v Bratislave a má kapacitu 16 tímov. Registrácia do Bratislavy je ešte otvorená a nájdete ju na neymarjrsfive.com/sk, ďalšie zaujímavosti hľadajte aj na redbull.sk/neymar.

Tohtoročný Neymar Jr’s Five je už tretím v poradí, zatiaľ najväčším a po prvý raz aj na Slovensku. Do turnajov sa zapojilo až 62 krajín zo šiestich kontinentov. Prvé miesto v lokálnom finále zabezpečí tímom letenky do brazílskeho Praia Grande, kde sa 21. júla 2018 v Instituto Projeto Neymar Jr rozhodne o globálnych víťazoch, ktorí si zahrajú proti Neymarovi. Úvodný ročník vyhral v roku 2016 tím z Brazílie a minulý rok sa kráľmi malého futbalu stali Rumuni.

Zdroj: TS