Nick Cave & The Bad Seeds a Migos vystúpia na Open’er 2018!

Ďaľšími potvrdenými headlinermi, ktorí sa predstavia na nadchádzajúcom ročníku festivalu Open’er 2018 sú Nick Cave & The Bad Seeds a Migos!

Nick Cave & The Bad Seeds

Keď Nick Cave & The Bad Seeds vydali svoj debutový album, väčšina účastníkov Open’er festivalu ešte nebola na svete. Akú silu, charizmu a talent potrebujete v roku 2018, aby ste zostali jednou z najdôležitejších a najobľúbenejších alternatívnych kapiel sveta? Nick Cave priviedol projekt k životu pred 35 rokmi na troskách The Birthday Party. Súčasnú gitarovú hudbu vymanil z obmedzení tradičnej rock’n’rollovej (inak vynikajúcej) kapely a svojou víziou s pomocou hudobníkov posunul jej hranice. Od vydania nahrávky ,,From Her To Eternity“ z roka 1984, zneli originálne ako nikto iný na svete, a nikto z vás si nikdy nebude pliesť hlas, zvuk a konkrétne kombinácie humoru, melanchólie, vzpurnosti a elegancie, ktoré spolu pri koncertoch spôsobovali tak trochu šialenstvo. The Bad Seeds za viac ako tridsať rokov priniesli živé vystúpenia na inej úrovni, a stala sa pravdepodobne najenergickejšou a najtranscendentálnejšou živou kapelou svojej generácie, ktorá vypredáva koncertné turné na všetkých kontinentoch.

Za 35 rokov činnosti – áno, tento rok je výročie – Nick Cave & The Bad Seeds vydali šestnásť štúdiových albumov. Vďaka rade pozoruhodných albumov od ,,Tender Prey“ (1988) cez „Let Love In“ (1994), sa Bad Seeds vyvinuli do sofistikovanejšej a inštinktívne progresívnej kapely, ktorá plynulo prechádza z jemných balády a milostných piesní do veľkého nenávistného vitia. Keď už hovoríme o baladách, jedným z najväčších úspechov bol album ,,Murder Ballads“ z roku 1996 s celosvetovým hitom ,,Where The Wild Roses Grow“, kde si duet s Nickom Caveom zaspievala Kylie Minogue. Bol to naozaj jedinečný a obrovský úspech! Povesť kapely The Bad Seeds je založený na jej schopnosti vytvárať albumy, ktoré sú samostatnými umeleckými dielami, za zmienku určite stoja ,,The Boatman’s Call“, ,,No More Shall Apart“, ,,Nocturama“, ,,Dig, Lazarus, Dig !!!“, a v tomto desaťročí vydaný ,,Push The Sky Away“ a ,,Skeleton Tree“. Všetky tieto tituly potvrdzujú nepretržitý vývoj, ktorý rozlišuje Nicka Cavea a The Bad Seeds od zvyšku hudobného sveta. Tento vývoj prebieha už toľko rokov, že sa nemusíme obávať toho, že sa niečo v tejto veci zmení.

MIGOS

Od začiatku bolo jasné, že čoho sa dotkne Drake, to sa premení na zlato. Headliner Open’eru 2015 má pozoruhodný dar nielen na prelomové nahrávky, ale aj nos na nových úspešných umelcov. V roku 2013 sa rozhodol zremixovať singel ,,Versace” pre trojicu raperov z Atlanty. Nahrávka sa stala virálnou a z tria sa okamžite stal koncertný objav, ktorý bol práve pridaný do lineupu Open’er festivalu. Offset, Quavo a Takeoff založili Migos v roku 2009. Poznajú sa odmalička a spája ich ako príbuzenský vzťah, tak aj spoločné (nie len tie dobré) spomienky. Ich debutový album ,,Yung Rich Nation” z roku 2015 zadefinoval ich štýl a vykvitol do albumu ,,Culture”, ktorý je perfektným mixom trapu a rapu, a ktorý časopis Pitchfork nazval fenoménom. Album sa umiestnil v rebríčku Billboard na najvyššej pozícii, čo prinieslo Migos status najpopulárnejšej rapovej kapely v Amerike. V 2017 sme ich mohli počuť v dvoch excelentných popových singloch – ,,Slide” od Calvina Harrisa a ,,Bon Appétit” od Katy Perry.

K svojmu repertoáru sa vrátili na konci roka. Singel ,,MotorSport” s Cardi B a Nicki Minaj nielen vynikajúco predstavil nadchádzajúci album, ale je aj dôkazom, že Migos nemienia spomaliť. Album ,,Culture II” vydali v posledný januárový piatok, len chvíľu po vydaní excelentného ,,Stir Fry” s Pharrellom, ktorý ho produkoval. ,,Culture II” je prvou hip-hopovou lastovičkou roku 2018 a je aj veľmi zreteľným znakom, ktorý predpovedá, čo zaujímavé sa v rape udeje v nadchádzajúcich mesiacoch. Migos!

Zdroj: TS