Nipponfest & Hangukon: Na trh prichádza nový festival japonskej a kórejskej kultúry!

Už 24. až 25. novembra sa otvoria brány Domu kultúry Zrkadlový háj v bratislavskej Petržalke, kde sa po prvý krát odohrajú festivaly Nipponfest & Hangukon. Oba festivaly majú spoločné zázemie – Áziu, ale skutočne po prvý krát sa na Slovensku objaví aj festival kórejskej kultúry.

Nipponfest je prvý ročník festivalu japonskej kultúry, ktorý ponúka všetky možné aktivity spojené s festivalmi podobného rázu, na ktoré sme už zvyknutí, ale aj napriek tomu ich radi vyhľadávame. Počas dvoch dní sa bude premietať Anime a hrané japonské filmy, ktoré budú dostatočne rôznorodé na to, aby si každý našiel to svoje pravé. Program bude pozostávať aj zo zaujímavých informačných prednášok, ktoré dokážu nielen zabaviť, ale hlavne poučiť o veľa témach, týkajúcich sa Japonska a jeho kultúry.

Festival tiež ponúka množstvo súťaží rôznych zameraní. Za zmienku sa oplatí spomenúť Cosplay, anime kvíz, AMV, haiku, theme costume, karaoke, magic the gathering či súťaž o najlepšiu prednášku festivalu. Víťazov čaká veľa zaujímavých cien, každá súťaž by mala byť preto tou pravou výzvou.

Ak vás možno tieto veci natoľko nezaujímajú – nevadí! Pripravujeme rôzne stolové hry, ukážky bojových umení, karaoke, DDR, workshops a iné.

https://www.nipponfest.sk/
https://www.facebook.com/pages/Nipponfest/236649539782426
https://www.facebook.com/events/472831839414750/?ref=ts

Hangukon je vôbec prvý festival kórejskej kultúry na Slovensku. Fanúšikovia Ázie ako takej isto vedia, aká je kórejská kultúra fascinujúca. Nie všetko sa točí len okolo Japonska, preto sme sa rozhodli pridať niečo viac a teda ponúknuť možnosť vzdelávať sa a zabávať sa aj v kórejskom štýle.

V rámci Hangukonu si budete môcť pozrieť zaujímavé kórejské filmy, taktiež prednášky, workshops, k dispozícii sú všetky možné súťaže. Tešiť sa môžete na mnoho hostí  a určite bude veľmi lákavý aj kórejský bufet.

Vrcholom programu, tzv. čerešničkou na torte bude Japonsko-Kórejská diskotéka s laserovou show, ktorá určite zostane v pamäti dlhodobo, z viacerých dôvodov. Z akých, to sa nechajte prekvapiť, bude to stáť za to!

https://www.hangukon.sk/
https://www.facebook.com/Hangukon?ref=ts
https://www.facebook.com/events/277761019002292/

Zdroj: Nipponfest & Hangukon