Nitrania SYMFOBIA sa nesú na vlne úspechu: Odohrali množstvo koncertov a pripravujú nový album.

Nitrianska symphonic metalová skupina SYMFOBIA má poriadne nabitý program. Okrem množstva koncertov, začala pracovať aj na druhom štúdiovom albume.

Železo treba kuť, pokým je horúce. To si istotne povedala aj nitrianska kapela SYMFOBIA, ktorá sa nesie na vlne úspechu a množstva koncertov. Počas leta 2016 si zahrala na viacerých festivaloch, za všetky spomeňme Topfest, Masters of Rock, Benátska noc alebo Rock pod Kameňom.

Okrem koncertovania sa skupina intenzívne venuje aj tvorbe nového materiálu. SYMFOBIA pracuje na novom materiáli v štúdiu Echo Studios & Promotion Braňa Jurnečku v Bratislave. Gitary spoločne s basou sa nahrávali pod záštitou Randal Group Production Jimiho Cimbalu v Seredi. Finálny mix a mastering sa bude robiť vo Fínsku pod dohľadom Miku Jussilu, ktorý spolupracoval s kapelami ako STRATOVARIUS, ALCEST, MOONSORROW alebo AMOPRHIS.

symfobia-promo-2015

Hudobníci spod Zobora sa stávajú zaslúžene čoraz populárnejšími a obľúbenejšími medzi fanúšikmi. Preto bude druhá štúdiovka očakávanou udalosťou na slovenskej scéne. „V súčasnosti máme hotové dve piesne. Ostatné skladby chceme nahrať do konca tohto roka,“ povedal gitarista Milan Sitár.

Piesne budú podľa slov kapely samotnej o čosi kratšie ako na debute „Way of the Queen“. Názov nového pripravovaného albumu zatiaľ nepozná ani kapela samotná. „To ešte netušíme ani sami,“ prezradil Sitár so smiechom a pokračoval, „Novinku by sme chceli vydať približne niekedy v marci 2017, aby sme vedeli pripraviť koncertný program pre budúce leto, už aj s piesňami z novinky.“

SYMFOBIA plánujú mať na albume hosťa, mal by ním byť uznávaný slovenský gitarista Paľo Chodelka. „Paľo nám prisľúbil spoluprácu, no všetko záleží od toho, ako bude mať čas,“ doplnil Milan Sitár.

Nitriansku kapelu čaká ešte jedno festivalové vystúpenie na festivale More Than Fest vo Zvolenskej Slatine. Po dlhom čase sa na jeseň chcú predstaviť aj v domácom prostredí. „Bude to špeciálne vystúpenie, kde plánujeme po prvýkrát zahrať aj naše dve nové skladby, ktoré už máme takmer hotové,“ dodal gitarista.

www.symfobia.sk

Autor: Stanislav „Stillborn“ Černák, www.valhalla.sk