Noc divadiel bude v elledanse patriť Kassaiovi a Horjánovi!

Noc divadiel 2012 bude bláznivá, dramatická, nabitá, impulzívna. A taká bude aj Dlhá noc, ktorou sa bratislavské Divadlo elledanse zapojí 17. novembra do celoeurópskeho divadelného podujatia.

Počas netradičnej divadelnej noci sa pred publikom v elledanse odohrá originálna mozaika piatich ľudských príbehov. Nová činoherno-tanečná tragikomédia známeho režiséra Viliama Klimáčka ukáže, v akom chaotickom svete dnes žijeme.

Dlhá noc bude 17. novembra na programe hneď dvakrát – o 20. a o 22.30 h. Po predstavení si diváci ako bonus budú môcť vychutnať premietanie tanečných filmov kultového zoskupenia DV8 Enter AchilesDead Dreams of Monochrome Men.

Noc divadiel 2012 je tretím ročníkom noci otvorených divadiel, predstavení a výnimočných zážitkov. Uskutočňuje sa v najrôznejších krajinách po Európe. Tento rok sa do projektu zapojilo takmer 40 divadiel a súborov z vyše desiatky slovenských miest.

V netradičnej divadelnej hre elledanse Dlhá noc, v ktorej sa inovatívnym spôsobom mieša slovo a tanec, humor a smiech cez slzy, hrajú známi herci Csongor Kassai, Viktor Horján, Martin Meľo, Judit Bárdos a Michaela Čillíková.

Pred divákmi sa budú striedať klipové scény: na nemocničnom lehátku leží telo neznámej cudzinky. Patológ pri pitve skladá báseň na narodeniny svojej manželky. Mladému páru sa nedarí uspať dieťa a užiť si spoločných radovánok. Ich stará a nábožensky založená mama sa im stále pletie do života. A mladý muž vyučuje divákov kurz klingončiny – jazyk zo seriálu Star Trek.

„Zámerne sa pohybujeme na hranici tragického a komického, humorných a mrazivých momentov. Práve táto dráždivá neurčitosťou vystihuje dnešný svet,” povedal autor a režisér inscenácie Klimáček.

„Spoza všetkého v hre sa tlačí zvláštna nálada týchto dní, ktoré žijeme. A vedomie, že to s nami – s ľudstvom a planétou Zem, nie je až také veselé,“ dodala umelecká riaditeľka elledanse Šárka Ondrišová, ktorá vytvorila pohybové scény do hry. Ide o prvú spoluprácu divadiel elledanse a GUnaGU. Dlhá noc sa s úspechom predstavila v premiére v polovici októbra 2012.

Počas Noci divadiel môže divák skúmať, objavovať, zapájať sa do diania či sa len príjemne usadiť, vnímať a nechať sa unášať po celú noc. Noc divadiel sa koná každoročne, vždy tretiu novembrovú sobotu vo viacerých slovenských mestách súčasne. Iniciátorom projektu Európska noc divadiel, do ktorého sa zapojilo osem krajín, je chorvátska Noć kazališta. Koordinátorom Noci divadiel je Divadelný ústav v Bratislave.

Vstupenky na predstavenie Dlhá noc si diváci môžu objednať na rezervacie@elledanse.sk alebo v sieti na https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=17470 alebo na tel. č. +4212 529 333 23.

Aktuálne informácie o elledanse sledujte aj na našej internetovej stránke www.elledanse.sk a našej Facebookovej stránke https://www.facebook.com/divadlo.elledanse

Zdroj: elledanse, o.z.
Foto: Slávo Uhrín