Nocadeň ponúkajú nový singel!

Košická skupina Nocadeň prichádza s novou pesničkou „Keď skončí táto noc“. Táto skladba bola pôvodne napísaná pre poľskú speváčku Karolinu Kozak ešte začiatkom roka 2008. V roku 2010, kedy chlapci z kapely vyberali ďalší potenciálny singel, padla voľba práve na túto skladbu.

„Keďže sme túto pesničku pôvodne nepísali pre Nocadeň, zaujímalo nás, ako sa s ňou s odstupom času vieme pohrať a kam ju dokážeme posunúť. V tomto nám pomohol Martin Krajčír, známy pod menom Isobutane. Iso je človek, ktorý pre našu kapelu doteraz urobil niekoľko výborných remixov, teraz sme však po prvýkrát  spoločne pracovali na novej skladbe,“ vysvetľoval Rasťo Kopina.

Ďalším hosťom, ktorý sa v pesničke objavuje, je mladá prešovská speváčka Romana Radvanská. „Keď už sa nahrávanie blížilo ku koncu, ešte stále sme rozmýšľali nad tým, ako by sme pesničku mohli ozvláštniť. Tým, že sa v našej tvorbe ženský vokál objavuje minimálne, voľba padla na Romanu,“ uviedol Rasťo Kopina.

Singel „Keď skončí táto noc“ nadväzuje na charakteristické črty Nocadeň a preto sa môžu fanúšikovia tešiť na lavínu, ktorá ich strhne od prvého tónu. Spolu so skladbou „Bdiem, či spím“ naznačujú základnú líniu, kam by sa chcela kapela v blízkej budúcnosti uberať. V aranžmánoch sa objavuje nenápadné koketovanie s elektronikou v prepojení s gitarovým zvukom. Overenou hodnotou ostáva textárske majstrovstvo Rasťa Kopinu. „Texty píšem vždy o tom, čo sám zažijem alebo odpozorujem z okolia. Táto skladba je o rýchlych náhodných vzťahoch, ktoré trvajú iba veľmi krátko. Všetko podstatné vystihuje refrén, kde sa spieva – keď skončí táto noc, medzi nami zas zostane len prázdno,“ uviedol Rasťo Kopina.

Zdroj: Imrich Makó, PR a produkčný manažér / GRAND STUDIO, s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET