Nocadeň vypredali Aulu v Košiciach!

14. apríla odštartovali Nocadeň Pozemskí astronauti Galaxy S7 Tour koncertom „doma“, v Košiciach. V krásnom priestore Auly spievala takmer všetky piesne celá naplnená sála. Na koncert prišli fanúšikovia z rôznych častí Slovenska.

O úvodnú polhodinu podujatia sa postaral avizovaný hosť kapely Isobutane. Odohral nápaditý zahrievací elektronický live-act. Do príjemných autorských trackov naživo dohrával na gitare. Záverečnú pieseň venoval vyslovene iba tomuto strunovému nástroju, čím príjemne prepojil nástup samotnej kapely Nocadeň na pódium. „Isobutane je v spojení s našou kapelou dlhšie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Začínal ako fanúšik, neskôr pokračoval ako remixér našich pesničiek, na Pozemských astronautoch sa z neho stal spolupracovník a teraz s nami vystupuje v úlohe hosťa. Takže je to pomerne zaujímavá cesta, ktorou si vo vzťahu s našou kapelou prešiel,“ uvádza spevák Nocadeň Rasťo Kopina.

Po krátkej pauze prišli na pôsobivo nasvietené pódium Auly Nocadeň. Koncert rozbehli skladbami Skúsme a úspešným hitom Havran, ktorý aktuálne rotuje aj česká hudobná televízia Óčko. Publikum okamžite reagovalo skvelou atmosférou, ktorú udržalo až do záveru. Nocadeň si na turné pripravili široký výber piesní z aktuálneho albumu Pozemskí astronauti a setlist poprekladali známymi skladbami z predchádzajúcich nosičov. Chuť návštevníkov koncertu „pomáhať“ spevákovi Rasťovi sa premenila na obojstranný silný zážitok. Spevák niekoľkokrát rád ponechal odspievanie refrénu fanúšikom. Koncertný program obsahoval oveľa viac hudby, ako je možné zažiť napríklad na festivalových, kratších koncertoch. 17 piesní a dva prídavky. Odzneli raritné songy Organizmy a Umriem pri tvojich nohách v nových aranžmánoch a po dlhom čase skupina oživila pieseň Tvoj mono hlas.

Nocaden2016ss

Po skončení koncertu zostalo množstvo fanúšikov v sále, nasledovala autogramiáda a fotografovanie s členmi kapely. „Skvelé, extatické a až do poslednej chvíle zimomriavkové. Presne také boli dnes Košice. Možno ma iba zrádza pamäť, ale nepamätám si, aby sme doma zažívali takéto, v dobrom zmysle slova, šialenstvo. Utvrdzuje ma to iba v jednom, Nocadeň sú späť a možno ešte vo väčšej sile, ako sa mohlo zo začiatku zdať,“ boli prvé dojmy Rasťa po košickom vystúpení.

Pozemskí astronauti Galaxy S7 Tour pokračuje 21. apríla v MMC v Bratislave a 23. apríla v Piano Clube v Trenčíne. Predpredaj vstupeniek cez sieť Ticketportal (https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=21764)

Mimo turné bude možné zažiť koncert Nocadeň 22. apríla v Meridiane v Bojniciach.

Skupinu Nocadeň založili bratia Rasťo (spev) a Robo Kopinovci (gitara) v roku 1997. V kapele účinkujú aj basgitarista Boris Mihálik a bubeník Peter Gufrovič. Nocadeň má na konte šesť štúdioviek a jednu výberovku. Debutový eponymný album vydali v marci 2000. Neskôr nasledovali štúdiové nahrávky Slová už nevravia nič (2001), Katarzia (2003), Nestrieľajte do labutí (2006) a Ikony (2008). Výberovka Retrospektíva vyšla v roku 2006.  Aktuálny album nesie názov Pozemskí astronauti (2015).

Nocaden_500x707pix

Zdroj: Agentúra KVAS