Nocturno skupiny Sinuhet práve vychádza!

Skupina Sinuhet právě vydává svůj debut Nocturno, který již předznamenal klipový singl Ve střepech. Tvorba kapely se nese na vlně melancholického popu, jejž zdobí éterický hlas Barbory Mochowé, zpěvačky s ruskou krví.

Nahrávka vychází také v elektronické podobě a je možné si ji stáhnout přes Bandcamp: https://sinuhet.bandcamp.com/releases.

Sinuhet_promo_Bara

Křest alba proběhne 18.12. od 19:00 v klubu Café V lese. Barbora Mochowa zde vystoupí i se svým sólovým projektem za doprovodu smyčcového kvarteta. Hostem večera bude také duo Sousedi, jehož jedna polovina, Martin „Spacosh“ Peřina, je producentem Nocturna. O české texty na albu se postaral skladatel a básník Milan Urza, principál avantgardní skupiny První hoře.

Deska obsahuje ale i jednu skladbu v angličtině a jednu v ruštině. „Na Nocturnu jsme usilovně pracovali s přípravami několik let, samotné natáčení pak zabralo celý letošní rok. Album zachycuje jak křehčí, téměř folkovou polohu naší tvorby, kde Barbořin hlas doplňuje můj životem poznamenaný vokál, tak jsme nechali zaznít i pořádné porci hypnotických, špinavějších kytar a elektronických samplů“, přibližuje podobu alba Milan Urza. „Je to takovej podivnej soundtrack ke snu, kterej se nikdy nezdál„, dodává. 

Sinuhet_promo_new

Obsazení skupiny:
Barbora Mochowa – zpěv
Milan Urza – zpěv, kytara, hudba, texty
Šimon Hajdovský – bicí
Jiří Hes – baskytara

Album Nocturno ke stažení pro veřejnost, cena 100 Kč: https://sinuhet.bandcamp.com/releases

www.sinuhetband.cz
www.bandzone.cz/sinuhet
https://www.facebook.com/pages/Sinuhet/112983545406169

Zdroj: Kontra Production