Noisa ako jeden z hlavných ťahákov festivalu Let It Roll.

Začátkem týdne potvrdili organizátoři účast holandského projektu Noisia v jejich programu festivalu Let It Roll. Po čtyřletém čekání se tedy letos fanoušci dočkají návratu tohoto legendárního projektu na Let It Roll pódium. Od poslední návštěvy Noisie se hodně změnilo – v současné době patří mezi nejžádanější vystoupení producentů elektronické hudby!

Členy holandského projektu Noisia lze charakterizovat jako enormně schopné, geniální producenty s obrovskou chutí tvořit. Na Let It Rollu jsme Noisii naposledy slyšeli v roce 2009 a letos budou nepochybně patřit mezi hlavní hvězdy letního festivalu.

Projekt NOISIA, stylizováno jako NOISIΛ (VISION otočené o 180°), to jsou Nik Roos, Thijs de Vlieger a Martijn van Sonderen. První release Noisie se objevuje v roce 2003. Jejich originální zvuk hned ze začátku jejich tvorby vzbuzuje zájem velkých britských hudebních vydavatelství, jako například Renegade Hardware, Moving Shadow, Ram, Virus a spousty dalších. V roce 2005 zakládají vlastní značku vydavatelství Vision Recordings, kde vydávají vlastní tracky a kolaborace s jinými producenty. Díky tomu, že Noisia vychází pod svým labelem, nemusí se podřídit vnějším tlakům vydavatelství a můžou si zachovat „kreativní kontrolu“ nad vlastním zvukem jejich produkce. V roce 2007 členi projektu založili Division Recordings, kde vydávají především electro, house, breaky a dubstep.  Aby toho nebylo málo, v roce 2010 založili třetí label pod názvem Invisible Recordings, určený pro deep a experimentální styly drum & bassu.

Členi Noisia mají obrovský tvůrčí přesah. Spolupracovali na produkci s mnoha umělci různých hudebních stylů a zaměření. Podíleli se např. na skladbách: ‘Alice’ od Mobyho, ‘Omen’ od The Prodigy, ‘E.T.’ od Katy Perry, ‘Scary Monsters and Nice Sprites’ od Skrillexe, ‘Raise your Weapon’ od Deadmau5 a ‘Earthquake’ v kolaboraci s Labrinth ft. Tinie Tempah. Dále spolupracovali na řadě tracků s Foreign Beaggars, mimo jiné na tracku Contact, který má na YouTube více než 8 miliónů zhlédnutí. Jejich tvorba slaví také úspěch ve slavných počítačových hrách Wipeout, Grand Turismo a Devil May Cray. V roce 2012 vychází Special Edition jejich úspěšného debutového alba „Split The Atom“ z roku 2010. Koncem roku 2012 Noisia remixuje hit Smack My Bitch Up od The Prodigy k příležitosti re-releasu alba The Fat Of The Land. V polovině roku vyšla na Vision Recordings pecka Dustup ve spolupráci s The Upbeats.

Projekt Noisia vystupuje v rámci svých tour po celém světě, avšak „přivezení“ Noisie na vystoupení je v současné době velice obtížné. Poslední roky poptávka několikanásobně převyšuje možnou nabídku volných termínů, takže si kluci vysloveně vybírají, kvůli kterému eventu na chvíli opustí své studio a přijedou zahrát. Letos máme tu čest, že Noisie dorazí do Čech na festival Let It Roll Open Air 2013!

Letní festival se koná 2. a 3. srpna 2013. Předprodej vstupenek na tento jedinečný a atmosférou nabitý festival můžete zakoupit v síti Ticketportal.

Oficiální webové stránky festivalu: www.letitroll.cz
Facebook page festivalu: www.facebook.com/letitrollcz
Facebook event: https://www.facebook.com/events/608093932537849/
Link na předprodej vstupenek: https://www.ticketportal.cz/performance.aspx?idp=1275894

Zdroj: LiR