Nordra kromě Prahy a Brna vystoupí i v Bratislavě 21.3.2018!

Od filmové hudby k metalovému zvuku: „Lidi mi říkají, ‚obvykle nemusím drum machines v kombinaci s kytarami, ale nemůžu si pomoct, baví mě co děláš, protože je to temný a brutální.'“

Je to zhruba dva roky, co Aaron Truner (ISIS, SUMAC ad.) viděl jeden z prvních koncertů Moniky Khot aka Nordra, a hned se ji rozhodl upsat na svůj label SIGE Records, který vede společně s Faith Coloccia, parťačkou z Mamiffer. Měl k tomu totiž dobrý důvod.

21.3. Bratislava, Fuga: https://www.facebook.com/events/1656159934473337/

22.3. Brno, Herna: https://www.facebook.com/events/147920579222349/

Coloccia tvrdí, že Turner i Nordra oba ovládají „jednoduchý, intuitivní cit dělat hudbu jinak, upřímně a nově.“ Nepředvídatelný a intenzivní mix ponurých melodií, ambientních ploch a industriálních beatů, který se nespoléhá na tradiční post-rock/post-metal postupy, dokáže oslovit napříč širším spektrem lidí právě díky chytlavosti a originalitě svých nápadů.

Monika Khot potvrzuje zkušenost některých fanoušků: „Lidi mi říkají, ‚obvykle nemusím drum machines v kombinaci s kytarami, ale nemůžu si pomoct, baví mě co děláš, protože je to temný a brutální.'“

Aktuálně Monika Khot kromě Nordra působí také v Zen Mother, duu s Wolcottem Smithem, a v rámci obou projektů mimo jiné skládá filmovou hudbu – Zen Mother mají například na svědomí alternativní soundtrack k The Holy Mountain Alejandra Jodorowského.

V Brně a Bratislavě společně s Nordra vystoupí Giulia Parin aka Julinko, se kterou jsme se už měli možnost setkat v českých klubech v minulosti. Aktuálně přijíždí odehrát koncerty na podporu její nové desky Ash Ark.

NORDRA (US)
https://sigerecords.bandcamp.com/album/nord

Julinko (IT)
https://julinko.bandcamp.com/

AVA kolektiv https://www.facebook.com/avantyry/

Zdroj: TS