Nórske trio Hurra Torpedo rozozvučí kuchynské spotrebiče v Babylone

Hudba sa dá hrať prakticky na čokoľvek a nórske trio Hurra Torpedo Vás presvedčí, že najlepší arzenál hudobných nástrojov máte priamo doma v kuchyni. Sporáky, umývačky práčky, mikrovlnky alebo sušičky – na tieto i ďalšie inštrumenty Vám skupina Hurra Torpedo svojím neopakovateľným spôsobom zahrá hity od Lady Gaga, Adele, Robyn, Bonnie Tyler, Pixies a mnohých ďalších. Hurra Torpedo sa vracajú do Bratislavy a odkazujú: „We are not dead, (we just smell bad)!“ Príďte a zažijete živelnú strhujúcu show na tri sporáky, práčku s vrchným plnením, sušičku, mixér a ďalšie technické vymoženosti.

Hurra Torpedo, trio performerov v štýlových modrých teplákoch sa do širšieho povedomia dostalo pred niekoľko rokmi, keď si milióny ľudí na internete pozreli ich klip s kuchynskou coververziou hitu Total Eclipse Of The Heart. Záznam nórskej televízie urobil z kapely cez noc internetový fenomén.

Hurra Torpedo sa predstavili tiež v kontroverzných reklamách na obchod s elektronikou, ktoré vysielali v českých i slovenských televíziách. Severania tam na spotrebičoch zahrali a zaspievali koledy Pásli ovce valasi a Poďme bratia do Betléma.

HurraTorpedo press high res

„Sme vzrušení z myšlienky, že môžeme hrať na Slovensku, a to najmä po fyzickej stránke. Viete, pochádzame z malej krajiny, ktorá sa nazýva Nórsko a museli sme prekonať mnohé moria a oceány, aby sme sa k vám dostali. U nás žijú iba polárne medvede a soby, s ktorými jeme wafle každú sobotu, takže je to príjemná zmena,“ uviedli v rozhovore pre Hudba.sk členovia Hurra Torpedo.
Hurra Torpedo – Symfónia kuchynských spotrebičov
Trio vzniklo na začiatku deväťdesiatych rokov ako súčasť umeleckého kolektívu Duplex s cieľom prehrávať na kuchynských spotrebičoch popové hity 80.rokov. V roku 1995 si vyslúžili pozvánku do nórskej televíznej show Lille lordag (Malá sobota), v ktorej divákom predstavili fantastickú úpravu Total Eclipse Of The Heart od speváčky Bonnie Tyler pre elektrickú gitaru, sporák, dve práčky a mrazničku. Traja fúzači v teplákových súpravách s vážnou tvárou na pódiu mučia elektrické spotrebiče do rytmu slaďáku, ktorého slová spevák deklamuje s bizarným nórskym prízvukom – a to je presne materiál, z ktorého sa rodia internetové fenomény. Klip sa začal po sieti šíriť ako lavína a veľmi rýchlo ho videlo milión ľudí.

Hurra Torpedo začali dostávať ponuky na vystúpenia, skladbu promptne vydali na singli, stali sa súčasťou reklamnej kampane jednej automobilky a následne se vydali na americké turné, kde vznikol aj fiktívny dokument The Crushing Blow. V roku 2006 natočili novú platňu Kolossus Of Makedonia na ktorej sa ich kuchynského remixu dočkal i hit Toxic of Briney ale i klasika Pixies Where Is My Mind. Hurra Torpedo sú projektom, ktorý vtipne atakuje naše predstavy o hudbe a o tom, kde sú jej hranice.

Dátum/Date: 29.04.2016  20.00 h
Miesto konania/Place of event: Ateliér Babylon, Námestie SNP 14 / Kolárska 3, Bratislava 

https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=21833

Zdroj: Organizátor