Nouvelle Vague opäť v Bratislave už 19. mája!

Nouvelle Vague hlásia v roku 2016 veľkolepý návrat. Po vyše päťročnej odmlke kapela pripravuje nový album, ktorý bude vôbec po prvýkrát okrem cover verzií obsahovať aj autorské skladby. Slovenskí fanúšikovia kapely si ich po prvýkrát budú môcť vypočuť na májovom koncerte skupiny v Starej tržnici, ktorý je súčasťou projektu Orange Music Live v Starej tržnici.

Vstupenky si záujemci môžu zakúpiť cez predajnú sieť  Ticketportal. Zákazníci Orangeu, môžu na nákup vstupenky na koncert využiť poukážku na zľavu v hodnote 5 Eur cez aplikáciu Orange Výhody.

413_img_7336

Nouvelle Vague odštartovali svoju kariéru rovnomenným debutovým albumom v roku 2004. Kapela sa preslávila cover verziami známych hitov, akými sú napríklad Love Will Tear Us Apart od Joy Division či Just Can’t Get Enough od Depeche Mode, ktoré duo Marc Collin a Olivier Libaux pretvorilo do ľahkých bossa nova rytmov.

Nasledovali ďalšie tri albumy, kritikmi aj fanúšikmi obdivovaný Bande á Part z roku 2006, po ktorom nasledovali 3 (2009) a Couleurs Sur Paris z roku 2010, ktorý obsahoval piesne výlučne vo francúzskom jazyku. Posledných päť rokov sa kapela venovala najmä koncertným vystúpeniam, počas ktorých sa nevyhýbala ani hotelovým lobby, pre ktoré je hudba Nouvelle Vague ako stvorená.

Pre kapelu sú okrem skvelých hudobníkov príznačné aj výrazné osobnosti speváčok, ktorých sa v Nouvelle Vague počas vyše desaťročného pôsobenia na scéne vystriedalo neúrekom. Nadéah Miranda, Mélanie Pain či Phobe Killdeer nadviazali na Nouvelle Vague úspešnými sólovými kariérami. Na albumoch kapely však môžeme počuť aj ďalšie, hosťujúce hviezdy, medzi nimi sa nachádza napríklad Martin Gore z Depeche Mode, Skye Edwards z Morcheeba, či Julliette Lewis. Na koncerte v Bratislave sa s kapelou v rolách speváčok predstavia Lissette Gonzales Alea a Elodie Frege.

OML_NV

Zdroj: Orange Music Live