Nová tvár hudby Lea Danis oslavuje leto tanečnou skladbou so sexi telami.

Nová tvár na slovenskej hudobnej scéne, Lea Danis, oslavuje leto novým singlom. Čerstvá nádielka tanečného popu s názvom DANCE tentokrát prichádza z dielne slovenského producenta! Bude to ďalší letný hit?

Po zahraničnom debute Sunshine sa nová nádej slovenskej pop scény, speváčka a textárka Lea Danis, rozhodla zaloviť v slovenských vodách a spolupráca na seba nenechala dlho čakať. Pamätám si, ako mi Janko napísal, že keď chcem rovnakú kvalitu zvuku ako bol Sunshine, tak nemusím cestovať tak ďaleko. Oslovilo ma to a prvé dojmy sa neskôr len znásobili,” prezrádza Lea na adresu producenta skladby, Jána Zborovjana, s ktorým na pesničke spolupracovali zhruba dva mesiace. Talentovaný Slovák pod značkou Audio Wizzards spolupracuje napríklad aj s hudobníkom Martinom Harichom či Universal Music Czech. Málokto vie, že jeho produkcia zarezonovala aj v Londýne, kde ho zaradili medzi “novú krv” hudobnej produkcie.

Výsledok vás prekvapí! Zmes zamatového hlasu a tanečných beatov s dávkou elektroniky vás najskôr odlepí od stoličiek. Nakoniec, skladba Dance je o tanci. Ale nielen!

Pesnička vznikla ako reakcia na náš pohodlný život, na “temnotu”, v ktorej veľa z nás žije  a nevie sa vytrhnúť zo stereotypu, na neschopnosť rozhýbať sa. “Na prvý pohľad je to LEN skladba o tanci, lete a sexi telách, no treba sa započúvať. Dance, teda tancuj, znamená prenesene Ži podľa seba,” vysvetľuje Lea.

Čerstvý majster Slovenska v streetworkoute riskuje v klipe na električkovej trati!

Do klipu jej režisér Oliver Takáč zohnal majstrov pohybu, a nie len tak hocijakých.   Vo videu neprehliadnete len tanečné kúsky breakdancerov, ktorí patria k slovenskej špičke,  ale  ani  sexi  telo  Dávida  Molka,   č e r s t v é h o m a j s t r a S l o v e n s k a v streetworkoute. Ten si aj v zmysle posolstva singlu Dance plní svoj sen a aktuálne sa pripravuje na majstrovstvá sveta v Moskve koncom júla.

“Práve títo chalani symbolizujú snahu o dosiahnutie svojich snov, za ktorými je tvrdá drina,“ dodáva Lea. Zábery sa točili v prírode a centre Košíc, kde “tanečné divadlo” zastavovalo ľudí a nabudilo tanečníkov k takým šialeným kúskom ako stojky na zábradlí, nebezpečné kúsky na električkovej trati či breakdance na vode na

podlažnej fontáne. “Tanečné momenty videoklipu sa točili v mhdčke a na streche paneláku v Košiciach, kde sme sa dostali aj vďaka Davidovi,” dodáva breakdancer Marián Murda Majland z tanečnej školy Outbreak, ktorý si vo videoklipe zatancoval spoločne s Dominikom Hromkom.

O kameru a réžiu sa postaral práve talentovaný Košičan Oliver Takáč, ktorý sa sám kedysi intenzívne venoval posilňovaniu. Svoju pozornosť však už naplno venuje video-produkcii a vo svojej budúcnosti má tento len 25-ročný kreatívec jasno: “Chystám sa na trojročné štúdium kamery na VŠMU, aby som potom mohol dokončiť magistra v Kalifornii, kam potom pôjdem. Tak sa mimo všetkého naučím podstatne viac a hlavne rýchlejšie. To je môj plán. Inšpirujú ma k tomu rodina, kamoši a niekoľko dní na hollywoodskej aj slovenskej výrobe filmu a reklamy. A v neposlednom rade moja dcéra,” prezrádza Oliver.

Beach Paradise Barefoot Wedding & Honeymoon by Marry Me Barefoot (marrymebarefoot.com)

Najbližšie kroky povedú do štúdia

Lea má na konte debut Sunshine, ktorý pripravovala pod taktovkou belgického producenta Arkera. Medzičasom hosťovala vo vianočnej skladbe Dar speváčky Andrey

Sulovskej a na jar prekvapila romantickým piano coverom na tanečný hit Scared to be lonely od speváčky s pseudonymom Dua Lipa.

Aktuálne už pracuje na nových skladbách, ktoré by sa mali objaviť aj na jej debutovom EP. Mená aj dátumy si zatiaľ necháva pre seba. “Máme rozbehnutú spoluprácu, ale všetko je v takých plienkach, žeby som to nerada zakríkla, lebo sa na to veľmi teším. Je to všetko o správnej chémii, ktorá ta je alebo nie je alebo je taká polovičná. A keď si umelec a producent umelecky rozumejú, na výsledku to je nenormálne počuť. V dobrom aj zlom,” dodáva speváčka, ktorá sa nedávno inšpirovala aj na týždňovej Letnej jazzovej dielni na bratislavskom Konzervatóriu. V technike spevu sa zdokonaľovala pod vedením holandskej speváčky Maaike Den Dunnen. Otázkou stále ostáva slovenčina v mojich textoch, je to pre mňa veľká výzva,” dodáva speváčka, ktorá sa doteraz vrámci jej pôsobenia v zahraničí sústredila na anglický jazyk. Vrámci kontaktov v zahraničí to bolo a je nevyhnutné, ale ponuky na slovenské skladby neustále pribúdajú, tak asi nebudem odolávať. Mám ale veľký rešpekt pred frázovaním v slovenčine, ba priam strach,” uzatvára s úsmevom.

Lea Danis je nová tvár hudobnej scény. Spievaniu a písaniu textov sa venuje od základnej školy, kedy začala úspešne objavovať tiež divadelné dosky, tanečný parket a nakoniec aj módne mólo. Málokto vie, že si Leu vybral manažment Victoria’s Secret ako dvornú fit-modelku na exotickej Srí Lanke, kde žila. Po živote vo viacerých európskych metropolách a cestách po Ázii sa vrátila do Európy, aby pokračovala vo svojom hudobnom sne, zdieľať svoje poznanie prostredníctvom hudobnej tvorby.

Koncom  roku  2016  vydala  svoj  debutový  singel  Sunshine  v  belgicko-holandskej  spolupráci,

medzičasom si zaspievala vo vianočnom duete Dar speváčky Andrey Sulovskej v aranžmáne Rolanda Kánika. Dance je druhým oficiálnym singlom. Lea aktuálne pracuje na svojom debutovom EP s viacerými talentovanými hudobníkmi doma aj v zahraničí, ktoré má priniesť zmes synth-popu, tanečnej hudby a neo-soulu. Nechajme sa prekvapiť.

DANCE oficiálny videoklip: https://www.youtube.com/watch?v=UQ3bpP38wBM
iTUNES: https://itunes.apple.com/us/album/dance-single/id1254682154
Lea Danis FB: https://www.facebook.com/LeaDanisOfficial
Lea Danis Instagram: https://www.instagram.com/leadanis/
Ján Zborovjan: https://www.facebook.com/JanZborovjan/
Oliver Takáč: https://www.facebook.com/Oliver-Tak%C3%A1%C4%8D-1312869818729129/

Zdroj: SOUL FOR SHOW