Noví Bad Karma Boy dospievajú a sú dobrou reklamou na slovenský indie pop!

Bad Karma Boy tento týždeň prichádzajú s novým singlom a videom Dunaj. Je súčasťou ich druhého štúdiového albumu Údolia a kopce, ktorý vyjde začiatkom októbra ako v poradí šiesty jesenný titul hudobného vydavateľstva Slnko Records.

Minuloročný debut nádejnej kapely bol jedným z príjemných prekvapení slovenskej alternatívnej scény. Niektoré médiá ho zaradili medzi najlepšie česko-slovenské nahrávky roku 2013.

bad karma boy_sm

Mladá bratislavská kapela prináša slovenské piesne s osobitnou atmosférou, ktoré sa opierajú o tradičný inštrumentálny základ (gitara, basa, klávesy, bicie), doplnený zaujímavými aranžmánmi nástrojov ako violončelo či vibrafón. Zámer experimentovať, ale zároveň si zachovať priamočiarosť a pesničkársky charakter, je očividný aj v novej skladbe Dunaj. Jej text je o dospievaní, ale skôr v ponímaní života dvoch ľudí pred tridsiatkou. Hudobne skladbu obohatili hostia Dalibor „Stroon“ Kocian (vibrafón), Martin Gašpar (basa) a Ema Garajová (vokály). Videoklip sa natáčal v Cvernovke pod dohľadom režiséra Viktora Cicka z kreatívneho štúdia Pop Studio. 

„Dunaj vlastne odštartoval proces nahrávania nášho nového albumu. Tečúca voda v sebe nesie paralelu s dospievaním a prekážkami, s ktorými sa musíme v živote vysporiadať. Zároveň samozrejme zažívame aj pekné momenty a všetko plynie niekedy až priveľmi rýchlo. Vizuálne sme chceli vytvoriť niečo jemné, subtílne. Zaujala nás hra so svetlom a obrazmi, o čo sa výraznou mierou zaslúžil náš kamarát a režisér videa Viktor Cicko,“ interpretuje audiovizuálnu stránku svojho diela spevák, gitarista a producent Bad Karma Boy Juraj „Medveď“ Marikovič. V kapele s ním pôsobia ešte Adela Tihláriková (klávesy, vokály) a Peter Hrabě (bicie).

Spoločne má kapela za sebou tri videoklipy, slovensko-české turné s Billy Barman a Walter Schnitzelsson a bohatú festivalovú sezónu. Nový album Bad Karma Boy prvýkrát predstaví naživo na krste 30.10. v KC Dunaj.

Facebook: https://www.facebook.com/BadKarmaBoy

Zdroj: Slnko Records