Nový album Kristíny pokrstil v Prahe Vašo Patejdl!

Speváčka Kristína má úspech nielen u slovenských, ale aj českých fanúšikov. Práve preto sa rozhodla nový album „Na Slnečnej strane sveta“ pokrstiť najskôr v Českej republike. Priamo v Prahe ho do sveta uviedol hitmaker Vašo Patejdl.

Krst Kristíninho tretieho albumu zorganizovalo české hudobné vydavateľstvo Universal Music v Bontonlande v Prahe. Práve pri tejto príležitosti odovzdali šarmantnej speváčke platinovú platňu za predaj druhého albumu „V sieti ťa mám“ v Českej republike. Nový album slovenskej krásky sa nahrával takmer rok v Košiciach a v Bratislave. Kristína si za krstného otca na pražský krst vybrala Vaša Patejdla.

„Vašo je hudobná legenda. Som naozaj rada, že prijal moje pozvanie, protože má naozaj veľa povinností. Nesmierne si ho vážim ako umelca, skladateľa, speváka a aj ako človeka.“ Prezradila speváčka Kristína.

DSCN3284.jpg

Album obsahuje 14 skladieb a 3 bonusy v podobe remixových skladieb. Texty piesní si zobral na starosť básnik a textár Kamil Peteraj. Hudbu zložil skladateľ a producent Martin Kavulič a dve skladby vytvoril jeho mladší brat Marián Kavulič. Kristíne pri nahrávaní asistovali hudobníci z jej kapely-gitarista Peter Tomko, klavesák Martin Ferencik a bubeník Marek Sarvaš. V poradí tretí hudobný počin mladej speváčky nesie romantický názov „Na slnečnej strane sveta“!

„Album som pomenovala podľa skladby, ktorá je jednou z mojich najobľúbenejších na CD. Samotná pieseň je o vzťahu a láske. Ale použila som tento názov, aby som popísala obsah albumu a fanúšikov prostredníctvom skladieb zobrala na moju slnečnú stranu sveta. Pre mňa je to svet, kde je láska, mier a pokora. Svet, kde sa hľadajú riešenia na každý problém a kde sú pravé životné hodnoty, ktoré sa v dnešnom uponáhľanom svete už vytrácajú z ľudí…“ Emotívne opisuje krehká Kristína.

Cez prázdniny bude Kristína veľa koncertovať po celom Česko-slovensku a s kapelou pripravovať jesenné turné. Na Slovensku plánuje album pokrstiť koncom leta.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET