Nový album „S Láskou“ pokrstili NO NAME na trikrát!

Album „S Láskou“ pokrstili NO NAME tak ako sa patrí na dlho očakávanú novinku! Uviedli ho do života hlasom aj srdcom. Album krstili na trikrát – v Prahe, v Bratislave a v rodných Košiciach. Krstnými rodičmi sa stali významné osobnosti slovenského a českého spoločenského života – vynikajúci herec Dušan Jamrich, legendárny športový komentátor Jozef Jarkovský a významný promotér Róbert Porkert.

„S Láskou“ prichádza NO NAME štyri roky od vydania posledného albumu. Aj preto naň slovenské i české publikum netrpezlivo čakalo. Prvé ohlasy sú výborné. Dušan Jamrich označil texty piesní za veľmi kvalitnú poéziu! Nenechajte si ujsť novinku 7-násobného Slávika bez hraníc!

Skupina NO NAME krstila dlho očakávaný album „S Láskou“ natri krát! V Prahe, v Bratislave a v Košiciach sa o to postarali tri významné osobnosti slovenského a českého spoločenského života.

KrstPRG1

„Chceli sme, aby náš nový album uviedli do života ľudia, ktorí svojim pôsobením ďaleko prevyšujú priestor, v ktorom sa hýbu. A tak v kapele padol návrh pokrstiť album “S Láskou” “hlasom” a “srdcom”,“ vysvetlil líder skupiny NO NAME Igor Timko.

V Prahe preto album krstil Róbert Porkert, majiteľ agentúry, ktorá vozí do Prahy zahraničné hviezdy tipu Coldplay, Madonna či Simply Red. V Bratislave prevzal túto úlohu vynikajúci herec Dušan Jamrich a v Košiciach legendárny športový komentátor Jozef Jarkovský, ktorý sa ako jediný slovenský športový „speaker“ môže pýšiť cenou IIHF- medzinárodnej hokejovej federácie za prínos pre svetový ľadový hokej.

„Každý prenos, ktorý vysiela „Dži dži“ je plný napätia a máte pocit, že sedíte priamo na štadióne. Tým že sme často na cestách sme naše najväčšie slovenské športové úspechy prežili vďaka rádiovým prenosom v spoločnosti Jožka Jarkovského. Je srdciar ako hrom, preto padla v spojitosti so “srdcom” voľba práve na jeho osobu,“ prezradil Igor Timko.

KrstBA2

NO NAME hrá v zostave Igor Timko, spev, Dušan Timko, gitara, Ivan Timko, bicie, Roman Timko, gitara, Vilo Gutray, basa a Zoli Sallai, klávesy. Už pravidelným hosťom albumov skupiny je Martin Gašpar, ktorý hosťuje na basovú gitaru v niekoľkých piesňach. Za bratislavského krstného otca si hudobníci vybrali Dušana Jamricha.

„Hlas Dušana Jamricha je jedinečný a nenapodobiteľný. Navyše ak si textári a básnici želajú, aby ich texty aspoň na chvíľu “ožili”, tak pri interpretácii Dušanom Jamrichom sa tak stane určite,“ dodal líder kapely NO NAME Igor Timko.

Na bratislavskom krste Dušan Jamrich recitoval texty skupiny NO NAME, ktoré zrazu zneli celkom inak ako sú fanúšikovia zvyknutí.

KrstKE1

„My sme raz v rozhlase nahrávali spolu reláciu, kde som recitoval ich texty. Oni sami boli prekvapení, pretože možno niektoré texty mysleli v rámci svojho veku a videnia sveta celkom inak, ako som ich podal ja. Zrazu zistili, ako ich môže vnímať starší človek so svojimi skúsenosťami. Už vtedy ma ich texty zaujali. Je to podľa mňa naozaj dobrá poézia. Preto som neváhal a prijal rolu krstného otca. Vážim si ich a mám ich rád,“ vyznal sa Dušan Jamrich.

Miláčik českého a slovenského publika, skupina NO NAME prichádza s novým albumom po štyroch rokoch. „S Láskou“ je v poradí ôsmym albumom oceňovanej kapely. Obsahuje 10 celkom nových piesní a jeden bonus. Autorsky si opäť chalani vystačili sami. Texty však tentoraz oproti minulosti písal nielen Igor Timko, ale aj jeho brat Ivan. Všetky novinky a informácie o skupine nájdete na www.no-name.sk a na facebookových stránkach kapely https://www.facebook.com/noname.sk?fref=ts.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Praha: Jenda Nožička, Bratislava: Pali Hudák, Košice:Tony Baš