„Nový Deň“ Itcha Pčelára a Jamestownu: Dokonalá symbióza, prírody a života, čarokrásna skladba vám vleje novú krv do žíl!

Majestátna, čistá a plná pozitívnej energie – taká je hudobná tvorba Itcha Pčelára a jeho skupiny Jamestown. Rovnaké atribúty spĺňa aj ich nový, čerstvo odpremiérovaný  videosingel „Nový deň“. Čarokrásna skladba sa vám zaručene dostane pod kožu rýchlosťou blesku a vleje vám novú krv do žíl.

Presne rok po release kvalitného albumového debutu „Divadlo bláznov“ sa Itcho Pčelár vracia na singlovú scénu. Fanúšikovia nitrianskeho rodáka si môžu tentokrát svojho obľúbenca vychutnať v novinke „Nový deň“, ktorou charizmatický spevák s talentovanou štvoricou Jamestown za chrbtom symbolicky štartuje svoju novú hudobnú éru.

Na koniec videoklipu sme umiestnili malé posolstvo: „Každý deň je nový deň“. Ono to tak trochu platí aj pre nás, keďže človek nejde vždy smerom hore, tak aj nám sa stáva, že občas ako kapela stagnujeme a potrebujeme nakopnúť. Práve táto pieseň je nový vietor do našich plachiet,“ priznáva líder Jamestownu na margo singlového návratu, ktorý kapela opätovne „upiekla“ v renomovanom bratislavskom nahrávacom štúdiu Lavagance Studios Mareka Rakovického, kde sa už podľa vlastných slov cíti po predošlej spolupráci na albume „Divadlo bláznov“ doslova ako doma.

„V čase, keď som písal túto skladbu som spoznal veľa nových ľudí, ktorí akurát prežívali ťažké obdobie, niektorí boli na dne, niektorí blúdili v labyrinte života,“ opisuje Itcho pieseň,  pod ktorú sa podpísal nielen ako interpret, ale i ako autor. „Dostal som nutkanie napísať skladbu, ktorá by im mohla prepožičať nachvíľu nový pohľad a pozrieť sa na svet trochu inými očami,“ rozpráva o inšpirácii, ktorá bola počas písania textovo silnej, emotívnej novinky jeho hnacím motorom. „Pieseň je plná pozitívnej energie a radosti zo života. Nastupuje zima, čo býva spravidla nábeh na to smutnejšie obdobie, kedy lúče slnka chýbajú, tak sme ich chceli ešte pár pre našich fanúšikov uchmatnúť!“ dodáva so smiechom charizmatický frontman. „Skladba v sebe zhŕňa našu životnú filozofiu. Hlavné, na čom v živote záleží, je robiť, čo ťa baví, zanechať tu po sebe niečo hodnotné, obklopovať sa ľuďmi, ktorých miluješ a starať sa o nich. To nás robí živými ako sa v skladbe spieva.“ 

IMG_7079

Rovnaká spontánna energia, akú prináša skladba, prúdi i jej oficiálnym videoklipom, ktorého námet si tentokrát vzala na plecia celá kapela. „Dali sme hlavy dokopy a spísali sme pár nápadov, ktoré sme použili, ale veľká časť bola spontánna – točili sme všetko, čo nás napadlo a čo nám prišlo do cesty.“ Videoklip prináša sled záberov, ktoré si kapela reálne odžila od východu slnka až po jeho západ. „Nič sme nemuseli hrať.  A to je ten najkrajší príbeh. Kameraman bol ako tieň, málokedy sme vedeli, že nás práve v danom okamihu točí. Klip sme si režírovali sami a natáčal nás chlapík, ktorý si vraví Betmen. Predtým spolupracoval hlavne s hip-hopovými interpretmi ako napr.  Suvereno či Momo. Našli sme ho na základe odporúčania, pozreli jeho prácu a jeho štýl točenia aj strihania nám veľmi sedel. Tak bolo rozhodnuté,“ vysvetľuje Itcho. „Nakrúcanie sme situovali do Banskej Štiavnice a jej okolia, s ktorým sa nám spája veľa spoločných zážitkov.“ Keďže išlo o posledné jesenné dni, celá kapela tŕpla, či jej vyjde počasie, od ktorého závisel každý jeden záber videoklipu. „Našťastie počasie nás vypočulo a do daru sme dostali krásne slnečné zábery. S klipom som nadmieru spokojný, zábery vyšli omnoho lepšie ako som čakal a popravde, mal som trochu strach z toho, že sme nemali pripravený scenár, no nakoniec všetko vypálilo výborne!“ pochvaľuje si Itcho na záver.

Jamestown /BIO/

Okolo roku 2008 sa začala formovať myšlienka. Spočiatku iba myšlienka na hranie na veľkých pódiách. Začiatky ťažké ako u každej kapely, aparatúra, priestory na skúšanie a všetky tie krásne veci, ktorými by si mala prejsť každá kapela, veci na ktoré nikdy nezabudneme. O rok neskôr sa k nám pridalo trio: husle, kontrabas, klavír a podarilo sa nám vyhrať súťaž kapiel Rock me fest. Nasledovali roky zmien, snaženia sa, pevných nervov, sklamaní ale i chvíľ tak ťažkých, že sme ich ledva ustáli. Napriek tomu tu stojíme v plnej sile pripravený odovzdať cez našu hudbu všetko, čo sme sa naučili, všetko, čím sme si prešli, a to, kým sme. Sme Jamestown a ponúkame Vám farby, ktoré ste ešte nevideli, príbehy, ktoré ste ešte nepočuli a splnené sny, po ktorých túžite. Cesta sa začína, pridáte sa?

IMG_7073

Jamestown /zloženie kapely/:
Itcho Pčelár – spev, gitara
Tomáš Löbb – spev, gitara
Adam Spišák – bicie
Kristína Uhlíková – husle, spev
Marián Plachý – basgitara
Juraj Janík – klavír

https://jamestown.sk/
https://www.facebook.com/JamestownOfficial

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Dominik Szombath