Nový film Efterklang sa premietne v Bratislave, zahrá k tomu aj Stroon!

S každým novým albumom dánskych Efterklang táto dánska trojica pripraví nový film. Ten minulý, An Island vzbudil veľký ohlas aj systémom jeho distribúcie, keď si ho ľudia mohli premietať doma, organizovaním takzvaných súkromno-verejných podujatí.

Novinka The Ghost of Piramida sa tak opäť premietne v bratislavskom Café Magritte a to už 17. marca. Živý set s vibrafónom a elektronikou k tomu zahrá reprezentant Exitabu – Stroon.

The Ghost of Piramida (https://www.theghostofpiramida.com/) bol nakrútený v ruskom opustenom baníckom meste a výlet Efterklangu doňho predchádzal práci na ich aktuálnej platne Piramida. Trio sa tam vybralo nahrávať zvuky, no film Andreasa Koefoeda nezachytáva iba to. Vďaka niekdajšiemu obyvateľovi Alexandrovi rozpráva najmä príbeh tohto opusteného miesta.

Dalibor Kocian alias Stroon (https://stroon.bandcamp.com) sa okrem okrem sólového hrania podieľa aj v ensembloch súčasnej vážnej hudby ako Veni alebo Cluster, je koncertným členom Pudingu pani Elvisovej, organizuje workshopy a hráva DJ sety. Jeho aktuálne EP Triple Farewell vyšlo na jeseň.

Vstupné na nedeľnú akciu, ktorá sa začne presne o 19:30 a skonči do 22:00, bude dobrovoľné. Café Magritte sa nachádza na Dlhých Dieloch na Ľudovíta Fullu 9/A, koncert a premietanie organizuje promotérska skupina After Hours.

FB event: https://www.facebook.com/events/420022391408063/

AFTER HOURS 12:03 | EFTERKLANG: THE GHOST OF PIRAMIDA (premietanie) | STROON (live)
Café Magritte | 17.03.13 | 19.30 | Dobrovoľné vstupné

Zdroj: Exitab Label/After Hours Shows