Nový videoklip The Paranoid vás dostane do kolien.

Sex, drogy a Rock & Roll. To sú tri hlavné ingrediencie najdrsnejšieho klipu v histórii skupiny The Paranoid. Pohľad na niektoré zábery trasúcej sa kamery môže citlivým jedincom privodiť šok alebo aj jemný epileptický záchvat.

Kapela The Paranoid si vždy potrpela na kvalitných videoklipoch. Tentokrát však svoju latku kvality posunula riadne vysoko. Tento posun ma na svedomí talentovaný český režisér Martin Smékal, ktorý slovenské internetové publikum uchvátil minulý rok mysterióznym klipom Vlasy formácie Fallgrapp.

„Martina sme oslovili, pretože jeho práca, ktorú sme mali možnosť vidieť, nás veľmi zaujala. Hneď reagoval, že do toho s nami moc rád pôjde. Martinov prístup ako režiséra bol veľmi profesionálny. Od prvého momentu ako sme sa stretli, sme boli na rovnakej vlnovej dĺžke a aj preto sa mu podarilo z nás dostať presne to, čo potreboval zachytiť. Má veľmi šikovný team ľudí, s ktorými všetko podrobne naplánoval a premyslel do najmenšieho detailu,“ prezradil o práci s režisérom Igor Belaj.

Videoklip, v ktorom účinkuje herečka Elizaveta Shvachko a herec Prokop Vondruška, sa nakrúcal na viacerých miestach v Českej republike. Nahrávanie trvalo niekoľko dní.

The Paranoid 1 (by Brano Gza Waclav)

„Išlo náročnejšie točenie na aké sme boli doposiaľ zvyknutí. Ale veríme, že výsledok stojí za tie hodiny práce. Najhoršia bola zima, s ktorou sme museli zápasiť, nakoľko sme klip nakrúcali v decembri. Našťastie, pieseň Anjeli spia je dosť dynamická, tak sme sa zahriali hýbaním a keď už ani to nepomáhalo, sme zbehli na čaj s rumom do neďalekého pohostinstva nachádzajúceho sa vedľa opusteného štadióna,“ s úsmevom opísal prácu na klipe gitarista Roman Birkuš.

Spolu s novým klipom skupina zverejnila aj dátumy pripravovaného turné ANJELI SPIA TOUR, počas ktorého chalani navštívia 15 miest. Z toho 9 na Slovensku a 6 v Čechách.

The Paranoid 3 (by Brano Gza Waclav)

„ANJELI SPIA TOUR 2015 bude rozhodne naša najlepšia koncertná šnúra. Tí, ktorí ju navštívia, pochopia, prečo to hovorím. Každý koncert bude nadupaný a jedinečný. Pre návštevníkov sme pripravili kompletne novú show s novými svetelnými efektami, aké na našich koncertoch ešte nevideli. Špeciálnym hosťom na celom turné bude kapela From Our Hands, s ktorými sme sa dohodli, že ľudí našou spoločnou šnúrou úplne odpálime. A to nielen vizuálne, ale hlavne energiou, ktorá v oboch kapelách doslova vrie,“ teší sa na blížiace sa turné Igor Belaj.

Vstupenky na ANJELI SPIA TOUR 2015 si môžu fanúšikovia zakúpiť v sieti ticketportal, eventim alebo na webe xl.sk a čoskoro aj na stránkach predpredaj.sk. Prvý koncert sa uskutoční 6. marca v Liptovskom Mikuláši.

The Paranoid – Sedem (celý album si vypočujete na:)
Deezer:  https://www.deezer.com/album/7452411
Spotify: https://spoti.fi/1jVhYAR
iTunes:  https://bit.ly/1mQz2We
Google Play:  https://goo.gl/jxwjwY

Režisér klipu: Martin Smékal
https://www.facebook.com/theparanoid

ANJELI SPIA TOUR 2015
(hosť: From Our Hands)
6/3 – LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ
7/3 – KOŠICE
13/3 – PRAHA
14/3 – PROSTĚJOV
20/3 – TRENČÍN
21/3 – NITRA
27/3 – OSTRAVA
28/3 – ŽILINA
10/4 – TREBIŠOV
11/4 – BANSKÁ BYSTRICA
16/4 – BRNO
17/4 – ZLÍN
18/4 – ČESKÉ BUDĚJOVICE
24/4 – ŠURANY
25/4 – BRATISLAVA

Vstupenky na ANJELI SPIA TOUR 2015
Ticketportal: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=60149
Eventim: https://www.eventim.sk/sk/umelec/the-paranoid-1172/profile.html
XL: https://www.xl.sk/koncerty/the-paranoid-anjeli-spia-2015/buy

The Paranoid-Anjeli spia tour

Zdroj: Universal Music s.r.o.