O tri týždne sa Tarja Turunen predstaví v Košiciach a Bratislave s novým albumom The Shadow Self.

Slovensko bude v závere tohto roka hostiť dva koncerty najúspešnejšej fínskej sólovej speváčky Tarji Turunen (ex Nightwish). Tie odohrá 2.12. v Košiciach a 7.12. v Bratislave v rámci záveru prvej časti turné The Shadow Shows. 

Slovenským fanúšikom predstaví skladby z aktuálneho albumu The Shadow Self ako aj prierez celej svojej doterajšej sólovej tvorby. Spoločne s ňou sa na oboch slovenských koncertoch predstavia predkapely Suddenlash zo Španielska a Immension z Veľkej Británie.

1-tarja-tim-tronckoe-2016-low

Tarja Turunen vydala v tomto roku krátko po sebe albumy The Brigthest Void (jún 2016) a The Shadow Self (august 2016), čo fanúšikov prekvapilo. Speváčka má na to prozaické vysvetlenie. „Dvojalbum by bol možno náročný na sústredenie a mám pocit, že by v tom množstve skladieb niektoré mne veľmi blízke mohli zaniknúť. Nechcela som, aby boli bonusmi alebo b-stranami pre vydania v rozličných krajinách a tiež som s ich vydaním nechcela čakať niekoľko rokov. Preto sme vydali najprv EP, ktorým sme ohlásili aktuálny album ešte pred jeho vydaním.“

Nová Tarja naživo

Svieži bude nielen zoznam skladieb, ale speváčka so sebou prinesie aj veľkolepú scénu, akú ešte nemala. Bonusom a pastvou pre oči ženskej časti publika budú speváčkine nové kostými. Tarja Turunen teraz pozýva na svoje koncerty hlavne slovenských priaznivcov. „Keďže celé predošlé turné bolo farebné a pestré, čo sa týka scény, tentokrát to bude trochu naopak, pretože sa nový album točí okolo tieňa a svetla, čiernej a bielej. Kapela bude v podstate tá istá, pridá sa k nám cello. Prídeme s väčšou scénou, väčšími obrazovkami a bude to veľmi emotívny a atmosférický koncert.“  

S najväčšou pravdepodobnosťou začne oba slovenské koncerty skladbou No Bitter End, ktorá sa nachádza na oboch platniach The Brightest Void aj najnovšom The Shadow Self. Z neho počas oboch večerov predstaví ďalších sedem skladieb. Podľa stránky Setlist.fm to majú byť novinky Innocence, Demons In You, Love to Hate, The Living End, Undertaker, Calling from the Wild, Too Many. V úlohe predskokanou sa predstavia skupiny Suddenlash a Immension. Lístky sú k dispozícii v sieti Ticketportal.

redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér podujatia
foto: Tim Tronckoe