Objatie tónov ponúkne exkluzívne darčekové balenie zážitkov!

Hudba, tanec a výtvarné umenie sa stanú piliermi mosta, po ktorom prinesú slovenskí a českí umelci benefičný program Objatie tónov medzi zdravotne a mentálne postihnuté deti zo zariadení domovov sociálnych služieb, detských domovov a špeciálnych základných škôl v pôsobnosti Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Priamo do ich sàdc vkročia v nedeľu 22. januára 2012 v Dome kultúry Družba v Leviciach Horkýže slíže, jemná rockerka Katka Knechtová so svojím bandom, český úspešný hitmajker Xindl X, ľudovú hudbu plnú energie predvedú Diabolské husle Jána Berkyho Mrenicu mladšieho, punk zastúpia mladíci zo Zoči voči, 9-členný Hugo čáves orchestra zahrá svoje free poňatie alternatvívy a z východu odpáli jazz a fushion šou nová kapelka CoCo Café na čele s vynikajúcim basgitaristom Koljom z poprockovej formácie IMT Smile. Špeciálnym bonusom bude vystúpenie detí z domáceho detského domova Včielka s levickým raperom Jackom.

Objatie tonov

S tanečnými kreáciami prinesú energiu do publika tanečná škola Latino flash Miguela Mendéza z Nikaraguy, exotickou Zumbou rozhýbe všetkých inštruktorka Lucia a levických majstrov v basketbale pripomenú ich pôvabné roztlieskavačky Lion girls. Moderátorskú taktovku nad programom bude držať známy zabávač a moderátor Andrej Bičan, ktorému ako asistentka pomôže Miss Universe SR Dagmar Kolesárová. ,,Počas roka sa mentálne postihnuté deti nedostanú bežne na kultúrne podujatie v takejto multižánrovej forme. Preto sme dramaturgiu Objatia tónov pripravovali tak, aby v programe nechýbala pestrá porcia hudby a tanečných štýlov, ktoré veríme, že budú impulzom k pravým a intenzívnym zážitkom. Našim prianím je pripraviť pre deti radosť a rozdať im spomienky, ktoré ich budú hriať ešte dlhú dobu,“ vysvetlil zmysel benefičného koncertu organizátor Milan Štefánik.

Popoludnie v Leviciach ponúkne nielen pasívnu zábavu, ale mentálne a zdravotne postihnutí návštevníci koncertu sa budú môcť realizovať v rámci pripravených workshopov, kde sa naučia základy aerobicu, skákania na malých trampolínach s Luciou, starodávnu lukostreľbu, enkaustiku pod vedením Laury Écsiovej, čo je maľovanie horúcim voskom, kreslenie na tvár a tiež atraktívne Zumba tance. Novinkou bude speedfitness, revolučná metóda tréningu svalov celého tela bez zapojenia ľudskej vôle, ktorá zároveň znižuje úroveň stresových hormónov a zvyšuje úroveň hormónov šťastia. „Pred rokom malo Objatie tónov premiéru a práve kvôli tomu, že sa stretlo s veľkým ohlasom, pripravili sme nielen druhý ročník tohto benefičného podujatia, ale boli by sme radi, keby sa z neho stala tradícia. Predsa len možnosť navštíviť takúto akciu a stretnúť sa s toľkými osobnosťami na jednom mieste nie je pre naše deti každodennou záležitosťou, a o to viac si to dokážu vážiť a precítiť. O ich radosti a vďake svedčí aj ich nasadenie pri vlastnoručnej výrobe darčekov pre umelcov, ktorí vystúpia bez nároku na honorár,“ uviedla Beáta Miškovičová z občianskeho združenia Združenie rodičov a priateľov domova pri DSS Krškany, ktoré je organizátorom tohto zmysluplného podujatia. Benefičný koncert Objatie tónov začína o 14.00 hod. v nedeľu 22. januára 2012 v Dome kultúry Družba v Leviciach. Pre zdravotne a mentálne postihnutých a deti z detských domovov je vstup bezplatný. Predpredaj vstupeniek pre verejnosť je v Levickej informačnej kancelárii v dome kultúry.

Objatie tonov

Zdroj: Milan Štefánik, Imrich Makó, PR a produkčný manažér / GRAND STUDIO, s.r.o.
Foto: Vladimír Kuric
Publikoval: Redakcia GREGI.NET