Objatie tónov v Leviciach rozdalo „nekonečnú“ radosť a zážitky!

Levice žili ôsmykrát benefičným podujatím Objatie tónov. O zážitok pre deti a mládež s telesným postihnutím z Nitrianskeho samosprávneho kraja sa postarali Nela Pocisková, Gladiátor, Heľenine oči, Tanečná škola Unlimited, Zumba Luciou a Gabikou a maďarský hosť The Doors Memorial Band. Príjemným popoludním sprevádzal herec Lukáš Latinák.

Objatie tónov zaplnilo v nedeľu 28. Januára 2018 športovú halu v Leviciach opäť do posledného miesta. Občianske združenie Ostrov a Občianske združenie Milan Štefánik vyskladali výnimočnú mozaiku, ktorá dopriala deťom a mládeži s telesným postihnutím z Nitrianskeho samosprávneho kraja nezabudnuteľné zážitky. Spontánne sa spievalo, tancovalo, zabávalo na parkete, či v tvorivých dielňach, jednoducho akcia na jednotku s hviezdičkou!

„Keď si položíme osmičku naležato, máme z nej nekonečno. Takéto podujatie nie je niekedy jednoduché zorganizovať, lebo to občas prináša nekonečne veľa starostí, ale aj nekonečne veľa radostí, preto sme radi, že ľudia, ktorí k nám prídu, zažívajú nekonečne veľkú zábavu. Tak si teda prajme, aby táto benefícia trvala nekonečne,“ dodala s úsmevom spoluorganizátorka Objatia tónov Beáta Miškovičová z OZ Ostrov.

Bohaté skúsenosti s vystúpeniami na benefičných koncertoch má herečka a speváčka Nela Pocisková. Popová diva aj v Leviciach potvrdila, že vďaka svojmu talentu a charizme dokáže v dobrom slova zmysle poblázniť každé publikum. „Keď viem, že môžem niekoho potešiť a povinnosti mi to dovolia, prídem vždy veľmi rada. Som milo prekvapená, koľko ľudí prišlo, preto sa chcem poďakovať za tento koncert, lebo atmosféru som si užívala aj ja. Dúfam, že sa na podobných podujatiach budeme vidieť ešte veľakrát,“ uviedla Nela Pocisková.

S rockovou náložou dostali publikum do varu kapely Gladiátor a Heľenine oči. Počas ich koncertov gradovala zábava s každým ďalším hitom, ktorí odohrali. V hale sa nenašiel nikto, kto by si ich šou neužíval a pohľad do davu pôsobil naozaj elektrizujúco, čo podporili aj mnohé transparenty, ktoré deti s kreativitou im vlastnou vyrábali tešiac sa na koncerty v poriadnom predstihu. „Rozmýšľali sme nad tým, prečo by mali chodiť kapely na benefičné podujatia a máme pre to viacero dôvodov. Chceme, aby sa ľudia cítili lepšie, chceme sa cítiť lepšie aj my, že im k tomu môžeme pomôcť a do tretice chceme pomôcť aj organizátorom, ktorých to určite stojí nemálo úsilia. Naša kapela teda má v tom jasno, prečo je správne chodiť na podobné akcie,“ vysvetľoval frontman Heľeniných očí Lynch.

Minulý rok bola zahraničným hosťom v Leviciach americká formácia AL McKey’s Earth Wind & Fire experiens a teraz po nich prebrali štafetu maďarskí The Doors Memorial Band. Na pódiu sa predstavili nielen dokonalou muzikantskou harmóniou, ale predovšetkým obrovskou dávkou energie, ktorá sa stretla s odozvou v priamej úmere. „Prišli sme veľmi radi, lebo podľa nás si zaslúži zábavu každý bez ohľadu na to, v akej životnej situácii sa človek práve nachádza. Sme presvedčení, že všetkým padne vhod, keď sa môžu uvoľniť a ujsť z každodenného stereotypu. My nie sme výnimkou a práve tento pocit nás vyháňa na koncertné pódia, aby sme si to s tak skvelými ľuďmi, ako napr. v Leviciach, užívali,“ zdôraznili sympaťáci z The Doors Memorial Band, hrajúci piesne známej kapely The Doors.

Tak, ako je každoročným zvykom, ani tento rok nesmeli chýbať tvorivé dielne – maľovanie horúcim voskom, pletenie z pedigu, pletenie náramkov, výroba šperkov z drôtu, pletenie z papiera, či ozdobovanie sadrových odliatkov. Deti sa mohli vyšantiť v nafukovacom hrade, detských tancoch, aj zumbe a chýbať nemohlo ani maľovanie na tvár. Program oživil aj tanečná skupina UnLimited Levice. Ôsmy ročník  benefičného koncertu Objatie tónov priniesol veľa radosti do sŕdc mnohých postihnutých ľudí. Radosť však priniesla aj organizátorom, ktorí po namáhavej príprave mohli vidieť šťastné úsmevy ľudí s postihnutím, ale i bežných návštevníkov, ako aj účinkujúcich. Toľko pozitívnej energie, čo tento ročník priniesol sa snáď ani nemohlo zmestiť do športovej haly v Leviciach,“ zhrnula dojmy a atmosféru spoluorganizátorka Objatia tónov Lenka Liptáková z OZ Ostrov. Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom a podporovateľom za pomoc a podporu.

Zdroj: TS
Napísal: Imrich Makó
Foto: Marek Vaco a Milan Maršalka