Od Legiend popu k dcére jednej z nich. Predskokankou Lisy Simone bude Zuzana Mikulcová.

Ďalší hviezdny koncert si do kariérneho životopisu môže pripísať mladá hudobníčka Zuzana Mikulcová. Držiteľka Hlavnej ceny v súťaži Nové tváre slovenského jazzu z roku 2010 už v minulosti predskokanovala Jamesovi Bluntovi počas jeho bratislavskej zastávky Moon Landing Tour 2014. Teraz bude hudobníčka, ktorá vystupovala v televíznom programe Legendy popu, posilou premiéry Lisy Simone na Slovensku.

mikulcova_small

Zuzana Mikulcová si pomaly, ale s istotou vytvára stále zvučnejšie meno. Začínala ako speváčka skupiny Sanyland, no postupne od roku 2013 naberá fanúšikov aj mimo žánrovej hranice jazzu. Spoločne so zostavou Štefan Szabó (gitara), Michal Šelep (basgitara) a Ľuboš Ezo Ambrózai vytvorili pilotnú nahrávku Slová (2014), ktorú finančne podporil Hudobný fond a Slovenská jazzová spoločnosť.

„Piesne žánrovo definovať neviem. Beriem ich ako fúziu rôznych hudobných štýlov, ale čo všetky piesne spája je moja výpoveď v textoch, ktoré píšem v slovenčine,“ povedala rodáčka z Rimavskej Soboty na margo svojej prvotiny. Vznikala sčasti aj v štúdiu Littlebeat za pomoci producenta Andreja Hrušku či Filipa Hittricha. Hruška by sa pritom spolu s Jurajom Haškom a Oskarom Rózsom mal podieľať aj na nasledovníkovi CD, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta na jar roku 2017.

Okrem domácej posily je už známa aj hudobnícka zostava sprevádzajúca Lisu Simone počas piatkového koncertu. V priestoroch Veľkého koncertného štúdia Slovenského rozhlasu sa 2. decembra o 19.00h. popri bývalej americkej vojačke objaví na gitare Yann Negrit, na basgitare Daryll Hall a na bicích Sonny Troupé

Speváčka sa k hudbe dostala až po smrti slávnej matky. Absolvovala turné s Lalah Hathaway, Nonou Hendrick a Indirou Khan, no vystupovala aj s Dianne Reeves, Angélique Kindjo či Liz Writght. Svoje pôsobenie na Broadwayi tak nadobro ukončila. V roku 2014 stretla Hervého Samba, s ktorým dala dokopy svoje tvorivé sily, aby vznikol album All Is Well. Nielen na tejto štúdiovke, ale aj na jej nasledovníkovi – tohtoročnom My World – sa rozhodla dvojica upútať akustickým potenciálom, živým zvukom a osobnou výpoveďou. Hlavný dôraz podľa tvorcov zostáva na vokáloch. Speváčka s génmi legendy vďaka tomu rezonuje viac než kedykoľvek predtým a ako pravá hviezda môže konečne zažiariť tak, ako to jej meno predurčuje.

Z vystúpenia, ktoré je súčasťou projektu City Sounds of Bratislava, prinesie záznam Rádio Devín.

Podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, Bratislavský samosprávny kraj, Ars Bratislavensis a SOZA.

LISA SIMONE my world 1©Alex Lacombe - small 

Viac info: www.facebook.com/csbratislava
FB event: https://www.facebook.com/events/1573313666306695/
Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=121089

Zdroj: City Sounds