Odštartoval nový ročník študentskej súťaže Ericsson Innovation Awards

Spoločnost Ericsson spustila registráciu do medzinárodnej súťaže Ericsson Innovation Awards 2016 (EIA), do ktorej sa majú jedinečnú príležitosť zapojiť aj študenti zo Slovenska. Súťaž im umožní rozvíjať ich inovatívne nápady v spolupráci s expertmi Ericssonu.

– Registrácia je otvorená všetkým študentom
– Súťaží sa nielen hlavnú výhru 25 000 eur, ale aj o lukratívne kariérne možnosti. Semifinalisti získajú stáže prípadne trvalé pracovné miesta v Ericssone.
– Témou súťaže je budúcnosť mestského života

City Life 1

Témou Ericsson Innovation Awards 2016 je „Budúcnosť mestského života”. Očakáva sa, že do roku 2050 bude 70 % svetovej populácie žiť v mestách. Súťaž sa preto sústredí na nápady, ako využiť informačné a komunikačné technológie k tomu, aby sme zlepšili kvalitu života v mestách.

Registrácia do EIA 2016 je otvorená všetkým študentom v dvoj- až štvorčlenných tímoch a končí 30. novembra. Ďalším dôležitým dátumom je 18. december, keď bude vyhlásených desať semifinalistov. Deväť z nich bude vybraných zástupcami Ericssonu, desiaty verejným hlasovaním. Vybrané tímy budú pracovať na rozvoji svojho nápadu a vytvorení biznis plánu. Vo veľkého finále, ktoré sa uskutoční vo švédskom Štokholme, postúpi štvorica tímov.

City Life 2

Víťazný tím získa odmenu 25 000 eur, druhý tím 15 000 eur a dvaja finalisti získajú po 1000 eur. V minulom roku sa podarilo zvíťaziť ukrajinskému tímu, ktorý prišiel s nápadom znalostného výmenného programu pre študentov a seniorov. Študentom sa účasťou v EIA 2016 zároveň otvoria lukratívne kariérne možnosti. Semifinalisti si budú môcť vyskúšať stáž v Ericssone či dokonca pracovný úväzok.

Viac informácií nájdete na nasledujúcom odkaze: https://www.ericsson.com/innovationawards
Sledujte tiež stránku EIA 2016 na Facebooku: https://www.facebook.com/ericssoninnovationawards

City Life 3

Zdroj: PRAM Consulting s.r.o.