Odvážny projekt, aký sa len tak nevidí. Kto má rád kvalitnú zábavu, nemal by túto sobotu chýbať v Trnave.

Dlhoočakávaná multimediálna šou Lovely Experience je tu! Už tento týždeň, v sobotu sa v trnavskej Synagóge – Centre súčasného umenia rozpúta smršt hudby, tanca, akrobacie a dychberúcich vizuálnych efektov. Organizátori dokonca prezradili, že predstavia v exkluzívnej premiére nový slovenský elektronický projekt Occult Activist a jedinečný sound system.

Premiéra tajomného Occult Activist

Len pár dní pred podujatím Lovely Experience organizátori prezrádzajú posledné meno, ktoré obohatí line-up. Je ním zástupca domácej scény Occult Activist. DJ a producent, ktorého meno je zatiaľ veľkou neznámou, sa predstaví poprvýkrát naživo práve na stage-i Lovely Experience. Ako objasňujú organizátori šou, nového umelca uvedú na hudobnú scénu krátkym vystúpením, ktoré bude prvou oficiálnou ochutnávkou jeho tvorby. „Tvorba Occult Activist je elektronická a tanečná, no veľmi špecifická a bez jednoznačnej škatuľky. Treba byť pripravení všetko,“ rozprávajú a zároveň prezrádzajú, že Occult Activist prekvapí novinkou, aká na slovenskej scéne nemá obdobu. Vystúpi totiž so zahalenou tvárou. „Zatiaľ netušíme, či bude mať na hlave nejakú kuklu alebo helmu, no v každom prípade sme na to sami zvedaví…“ dodávajú.

Okrem premiéry projektu Occult Activist v podobe prvej ochutnávky jeho hudby sa môžu návštevníci Lovely Experience tešiť i na ďalšie mená zo slovenskej hudobnej scény – na formácie Purist a DYNAMO TEAM. 

Večer hudobných premiér: Hot Chip prvýkrát na Slovensku

Prvé verejné predstavenie slovenského producenta Occult Activist nebude jedinou hudobnou premiérou, ktorá sa odohrá na Lovely Experience 2016. Poprvýkrát sa na Slovensku predstavia tiež hviezdy britskej alternatívnej scény – formácia Hot Chip, ktorá predvedie svoj DJ a vizuálny set. Ďalším zahraničným headlinerom Lovely Experience 2016 bude uznávaný britský electro producent Datassette, vlastným menom John M Davies.

Celá plejáda „vizual artistov“ zo Slovenska i Čiech v jediný večer – aj to je Lovely Experience

Hudobné vystúpenia Á-čkových hviezd zo Slovenska i zo zahraničia, však na Lovely Experience nebudú obyčajnými koncertmi, na aké sú ich fanúšikovia zvyknutí. Naopak, stanú sa nezabudnuteľnými zážitkami pre všetky zmysly. A to vďaka celej plejáde akrobatických, tanečných a vizuálnych čísel, svetelnej šou a množstvu pripravených efektov. Výšková akrobacia, kreslenie svetlom, vystúpenie tanečného humoru, tanečné predstavenie spojené s UV efektmi – na to všetko sa môžu návštevníci tešiť.

Svoje sólo vystúpenie závesnej akrobacie na šále predvedie uznávaný český akrobat Tomáš Pintér, https://goo.gl/gPMafa. Z Českej republiky pricestuje tiež light artista z tímu známeho Alexa Dowisa, ktorý predvedie šou kreslenia svetlom, light art show https://goo.gl/CjhttI. Návštevníci sa môžu tešiť aj na slovenskú tanečnú skupinu Vertigo a jej šou Human Light v efektných UV kostýmoch https://goo.gl/QbzGKw. Hostia si vychutnajú i contemporary tanečné vystúpenie. Šou moderného scénického tanca spája do jediného čísla prvky z rôznych žánrov od klasického tanca až po moderné štýly. Na festivale Lovely Experience tento tanečný štýl odprezentuje slovenská tanečná skupina Moving Souls na čele s Vikou Kozákovou https://goo.gl/jxjsLN. S netradičným vystúpením tanečného humoru pricestujú do Trnavy Všetečníci – slovenská skupina, špecifická krátkymi vtipnými príbehmi, zakomponovanými do     tanečných predstavení.

Denný program novinkou v projekte Lovely Experience

Organizátori výnimočnej šou sa rozhodli svoje podujatie spestriť aj bezplatným denným programom. Špeciálne vybraní rečníci poskytnú svoj príbeh jedinečných zážitkov o ceste k ich úspechu v jednotlivých 20 minútových debatách, ktorých začiatok je naplánovaný na 15.00 hodinu.

denny_program_lovely_experience

Medzi inšpiratívymi Slovákmi, ktorí 21. mája na Lovely Experience vyrozprávajú svoje príbehy, sa predstavia:

Juraj Holub zo spoločnosti Slido, ktoré doteraz pomohlo spraviť vyše 10 tisíc eventov v 100 krajinách interaktívnejšími. Návštevníkov Lovely Experience prevedie praktickým rýchlokurzom budovania kontaktov.

Jan Orava, ktorý stál pri zrode projektu Alpdest. Alpdest zaisťuje marketingové kampane veľkým národným a medzinárodným značkám v lyžiarských areáloch a okrem toho prevádzkuje v Brne punkové coworkingové miesto KoPlac, ktoré sa venuje podpore startupov. Debata bude prínosom pre každého, kto uvažuje o práci v coworkingu.

Naďa Stránská – spoluzakladateľka kreatívneho priestoru Connect v Bratislavskej Cvernovke, ktoré je útočiskom pre začínajúce projekty v oblasti technologických inovácií či kreatívneho priemyslu, sa podelí o svoje skúsenosti s úspechom aj neúspechom v krátkom príbehu zo života.

Peter Koutný je cestovateľ a spolumajiteľ úspešnej netradičnej cestovnej kancelárie CK Victory Travel, venujúcej sa dobrodružno-poznávacím zájazdom a expedíciám do celého sveta. Peter, ktorý sám precestoval viac ako 80 krajín sveta, ukáže tipy, ako cestovať lepšie, lacnejšie a šikovnejšie.

Pavel Svitek je úspešným slovenským podnikateľom a zakladateľom viacerých startupov. Lákajú ho veci, ktoré vyžadujú netradičný prístup riešenia a je pre neho typické myslenie out of the box.     Vo svoje prednáške prezradí 5 najväčších chýb, ktorých sa dopustil pri budovaní svojich startupov.

Peter Bročka – súčasný primátor mesta Trnava si získal priazeň Trnavčanov v komunálnych voľbách v roku 2014, v ktorých zvíťazil ako nezávislý kandidát. Na Lovely Experience odhalí svoj príbeh cesty k úspechu do primátorského kresla a spôsob, akým sa mu darí zdravo vyvažovať náročnú prácu aktívnym relaxom.

Vstupenky na podujatie Lovely Experience 2016 sú v predaji exkluzívne v sieti PREDPREDAJ.SK: https://bit.ly/vstupenky_lovely_experience

O komunite Lovely Experience

Lovely Experience prináša od roku 2010 zahraničných umelcov z oblasti tanečnej hudby a vizuálneho stvárnenia festivalu. V roku 2012 ukončila projekt veľkého festivalového stanu s elektronickou hudbou na festivale Topfest. Postupne si vytvorila špecializáciu na audio-vizuálne umenie a pre rok 2016 si vybrala za miesto konania historický priestor synagógy s multifunkčným použitím. Po umelcoch ako Above & Beyond, Chicane, Kosheen, ATB si slovenské publikum užije nový rozmer zábavy a trávenia voľného času.

Lovely Experience_ Oficialny vizual

www.lovelyexperience.sk
www.facebook.com/lovely.experience
www.facebook.com/events/1568118556837746
www.hotchip.co.uk

Zdroj: SOUL FOR SHOW