Oh My God 4 – It’s Time To Say Goodbye: Rozhovor – Viperem XXL!

1) Nazdar Vipere, děkuji, že jsi souhlasil s poskytnutím interview. Na začátek nám pověz, jak se vede a co je u tebe nového?
Ahoj, díky, daří se mi velmi dobře, i když jsem lehce v depresi, že léto skončilo, teploty klesají a deštivé dny jsou zpět.

2) V Česku jsi hrál na akci Apokalypsa a Summer Of Love. Jsou nějaké momenty, které by sis rád zapamatoval?
Na Apokalypse jsem hrál již dvakrát a z obou těchto dílu mám vážně krásné vzpomínky. Energie z lidí byla úžasná a hlavní koncept Apokalypsy je skvělý, jelikož na hlavní stage-i vystoupili headlineři Techna a Hardtechna a to si já osobně užil. Summer of Love byl taktéž nářez, výborní lidé a lokace naprosto úžasná. Bylo hezké se vidět se starými kamarády a vidět znovu Golpeho a Sepromatiqa.

3) Jak vypadá tvůj běžný den? Kolik času denně věnuješ muzice?
Můj normální den začína okolo 9:00 – udělám si kafe, přečtu si novinky atd. Jakmile dokončím ranní procedůru, jdu mrknout na maily, facebook a další věci na netu. Po víkendu většinou kontroluji nahrané sety a případně uploaduji. Každý den je stále co dělat, jako například připravovat nové releasy, pokecat s producenty a bookingovou agenturou ohledně plánování letů a dalších okolností spojených s party, kde mám hrát. Obvykle si vyhrazuji čas okolo 3-5 hodin pro svojí produkci a cvičení. Když moje přítelkyně přijde domu, tak se snažím počítači vyhýbat, ale pro umělce je to někdy vážně těžké. :) Když máte nápad, tak s ním chcete naložit co nejlépe. Později večer obvykle sleduji filmy, seriály nebo hraji Battlefield 3.

4) Co si myslíš o dnešní hardtechno scéně?
Ta populární vlna tohoto stylu z roku 2007 a 2008 je definitivně pryč, což není zase tak špatné, jak to vypadá, jelikož nyní na party vidíte lidi, kteří tento styl opravdu milují. Hardtechno je zpět tam, kde původně mělo být.

5) Pověz nám, co plánuješ do budoucna? (ohledně muziky)
Konkrétně nyní pracuji na svém albu, které by mělo vyjít v průběhu listopadu a nyni rozjíždíme nový projekt s OBIm, ke kterému taktéž vydáme nějaké album, které by mělo vyjít v blízké budoucnosti. Můj Hardcore project (Mental Disorder) a Techno project (Manuel Orf) také stojí za pozornost. Nyní jsem si zakoupil kontroler F1, abych doplnil svůj kontroler S4. Mám ještě řadů nápadů, které chci udělat, ale ještě nejsou dostatečně rozvinuty, abych se o nich zmínil.

6) Co nejvíce preferuješ? Cd, vinyl nebo digital vinyl system?
Vystupoval jsem se všemi kombinacemi, ale v současnosti je mi nejblíže můj milovaný Traktor S4 – s tímto kontrolerem máte řady možností a nikdy se nemusíte obávat, že CD player bude rozbitý nebo cokoliv jiného. Vytvořit si vlastní nastavení může být opravdu otrava, ale určitě to za to stojí.

7) Víme, že jsi hrál vs. set s O.B.I.-m v poslední edici akce Apokaliptik na Florida 135 (Fraga/Španělsko). Budeme mít to potěšení poslouchat tento neuvěřitelný projekt i v budoucnu?
Jasně! Během našeho hraní bylo spoustu legrace a dohromady nám to fungovalo opravdu dobře. Nikdy jsem nehrál opravdový versus set, protože se musíte spoléhat na někoho jiného a to vás trochu omezuje v kontrole nad vlastním mixem. Ale OBI je profík, takže nebyl sebemenší problém. Celý set byl nahraný a najdete ho na následujících stránkách www.cubbo.net a video-set www.youtube.com/cubbodotnet .

8) Zjistili jsme, že začínáš nové projekty (Techno/Hardcore) pod názvem Manuel Orf and Mental Disorder, co nám o tom povíš?
Hardcore projekt jsem začal v roce 2010 a techno projekt v roce 2011. Začal jsem hrát tyto styly, abych si rožšířil obzory. Hodně si užívám hraní Hardcoru, je to naprosto něco jiného, oproti tomu co hraji normálně, jiné mixování a tento styl má výborné momenty, které si užívám. V technu si také užívám své sety, mimoto Techno produkuji pod svým jménem Manuel Orf a první releasy by měli vyjít brzy.

9) Co se ti líbí nejvíce na hraní v Česku?
Úžasnou atmosféru, lidi Vám vrací energii, kterou se jim snažím předat v mých setech. Tancují jak kdyby nebyl žádný zítřek. Po pravdě, nádherné holky také dělají Česko zemí, do které se lidi rádi vrací:)

10) Nyní máš prostor, abys něco řekl českým party people.
Opravdu se těším, až společně zase zapaříme. Budeme tancovat celou noc, buďte připraveni na tvrdé beaty, jelikož je s sebou dovezu. Uvidíme se v říjnu.

Děkuji za toto interview a těšíme se na OMG!

Sleduj Vipera XXL na jeho sociálních sítích:
https://www.facebook.com/RealViperXXL
http//www.twitter.com/ViperXXL
https://www.soundcloud.com/viperxxl

Zdroj: Oh My God