Olympiáda na míru: Warner Bros. Discovery představila novinky ve svých aplikacích a slibuje dosud nevídané možnosti personalizace

Mediální společnost Warner Bros. Discovery dnes představila všechny způsoby, které budou fanoušci moci využít, aby si dosyta užili letošní Letní olympijské hry v Paříži 2024. Hlavní novinky dorazí na trojici streamovacích platforem Max, HBO Max a discovery+[1].

Tyto aplikace zaznamenají řadu inovací, které byly vyvinuty s cílem nabídnout uživatelům co nejintenzivnější olympijský zážitek, který si navíc budou moci vychutnat v individualizované podobě a podle svých preferencí. Celkově půjde o více než 3 800 hodin živých sportovních přenosů – v jeden moment dokonce poběží rekordních 54 streamů souběžně. Nové funkce budou spuštěny ve středu 24. července 2024 a budou dostupné až do závěrečného ceremoniálu 11. srpna 2024.

„Náš přístup je zaměřen přímo na spotřebitele, díky tomu dosahujeme setrvalého růstu a navyšujeme počty předplatitelů naší nejnovější platformy Max, s jejímiž výsledky jsme zatím velmi spokojeni. Teď máme před sebou největší sportovní spektákl roku a prostřednictvím Max jej nabídneme ještě více fanouškům než kdy dříve. Díky možnosti reagovat na osobní preference diváka můžu s jistotou říct, že sledování olympiády ještě nikdy nebylo tak personalizovaným zážitkem,“ říká Scott Young, seniorní viceprezident pro obsah, produkci a obchodní operace ve WBD Sports Europe.

WBD před Letními olympijskými hrami v Paříži 2024 vylepšila své streamovací platformy o tyto novinky:

  • Časová osa se záchytnými body, která fanouškům 15 sportů umožní vychutnat si zásadní okamžiky kdykoliv budou chtít. Fanoušci některých z nejpopulárnějších olympijských sportů se budou pomocí osy[2] moci kdykoliv vrátit ke klíčovým momentům, což znamená, že olympijská historie se bude psát před zraky co nejvíce diváků. Tato funkce bude dostupná na internetových stránkách a mobilních aplikacích a zahrne soutěže v plážovém volejbalu, volejbalu, házené, tenisu, fotbalu, sedmičkovém ragby, atletice, plavání, dráhové cyklistice, silniční cyklistice, jízdě na horských kolech, boxu, basketbalu, judu a moderní gymnastice.
  • Upozornění na zlaté medaile. V mobilních aplikacích i na internetových stránkách bude možné nastavit notifikace, které uživatele upozorní, že se některý sportovec blíží k zisku zlaté medaile. Zároveň si mohou podle libosti přepínat mezi jednotlivými medailovými událostmi, zatímco na pozadí bude stále zapnutý původní stream.
  • Simultánní raily přímo v aplikaci. Během sledování konkrétní události bude možné zapnout rail obsahující informace o jiných hrách a soutěžích, které právě probíhají. Díky tomu je navigace v aplikaci intuitivnější a přechody prakticky nezaznamenatelné, takže nenarušují divácký zážitek a umožňují co největší imersi.
  • Personalizované watch listy. Předplatitelé Max si mohou konkrétní sportovní události přidat do svého seznamu. Díky tomu budou po celých 19 dní moci sledovat hry podle vlastního olympijského rozvrhu.
  • Zaměření na lokálně relevantní příběhy. Přes platformy WBD bude k dispozici nejen multilingvní feed s výběrem z více než 20 jazyků a tým čítající přes 400 zkušených komentátorů Eurosportu, ale také speciální videa s lokálními olympijskými reprezentanty, která budou dostupná živě i na vyžádání. Každý ze 32 olympijských sportů bude mít navíc vlastní podstránku v aplikaci, kde bude možné jednoduše filtrovat klíčové události z letošních her.
  • Olympiáda ve všech cenových plánech. Jak již bylo oznámeno před nějakým časem, WBD začlenila kompletní olympijské programové schéma do všech cenových plánů pro Max, HBO Max i discovery+. Základní plán s reklamami a standardní plán na Max umožňují streamovat dvou divákům zároveň, zatímco prémiový plán na Max zaručuje ten největší komfort a možnost streamovat na čtyřech zařízeních souběžně. Součástí nabídky je i balíček až 100 stažených pořadů, které je pak možné sledovat i offline a na cestách.
  • Spojení olympijských hrdinů a populárních postav v exkluzivní programové nabídce. Pro předplatitele Max a HBO Max je kromě olympijských her dostupná i nabídka vlastních pořadů z produkce WBD, mezi kterými nechybí seriálové hity Rod draka (House of the Dragon), The Last of Us nebo Bílý lotos (The White Lotus). Dále jsou k dispozici filmové blockbustery, např. Barbie, Wonka, Aquaman a ztracené království (Aquaman and the Lost Kingdom) a všechny díly franšíz Harry Potter a Pán prstenů (The Lord of the Rings). Jde o kombinované portfolio dané programovou nabídkou oblíbených stanic a značek, včetně HBO, DC, Discovery Channel, TLC nebo Cartoon Network.
  • Užitečný pomocník během olympijských her. Předplatitelé, kteří si chtějí užít expertně předem připravený olympijský zážitek, ocení především živé feedy ve vysílání stanic Eurosport 1 a Eurosport 2 a streamy všech sportovních událostí. Tyto formáty zdůrazní vlastní produkci Eurosportu, jejíž součástí bude pařížské střešní hlavní studio a další menší studia umístěná přímo na jednotlivých místech po celém městě. Tímto způsobem bude možné hry pohodlně sledovat v televizi, na mobilu i na tabletu.
  • Olympijský stream s nejvyšší kvalitou. WBD nabídne nepřerušovaný přenos zahajovacího ceremoniálu na řece Seině i závěrečného ceremoniálu na Stade de France na všech trzích v HDR. Některé trhy budou v HDR moci sledovat i vybrané sporty a soutěže[3].

Poslední Letní olympijské hry v Tokiu 2020 ještě na samostatné Discovery trhaly divácké rekordy. V televizi a přes digitální kanály je sledovalo přes 175 milionů lidí, což je třináctkrát více než v případě Zimních olympijských her v Pchjongčchangu 2018. Téměř 200 milionů diváků hry navíc sledovalo prostřednictvím partnerských vysílatelů, s nimiž měla Discovery uzavřena podlicenční ujednání. Mimo jiné šlo o 45 evropských národních free-to-air vysílatelů.

O Warner Bros. Discovery Sports

Warner Bros. Discovery Sports Europe zastupuje portfolio sportovních značek, kanálů a platforem společnosti WBD v Evropě. Dohromady každý měsíc oslovuje 130 milionů lidí, zapojuje fanoušky a široké publikum na více než 200 trzích a ve více než 20 jazycích na všech platformách, kde spotřebitelé tráví čas – neplacená televize, placená televize, stream, online a sociální sítě. Warner Bros. Discovery Sports Europe zahrnuje spotřebitelsky oblíbené značky Eurosport, Global Cycling Network (GCN), Global Mountain Bike Network (GMBN), Golf Digest a GOLFTV v čele s PGA TOUR, TNT Sports ve Velké Británii a Irsku, jakož i sportovní pořady a obsah na discovery+ a na volně dostupných televizních kanálech Discovery. Spojují diváky s největšími sportovními událostmi na světě. Jsou domovem olympijských her v Evropě, tenisových Grand Slamů, cyklistických Grand Tours, více než 600 cyklistických přenosů ročně a UCI Track Champions League, celoroční PGA TOUR, nejlepší nové i stávající série elektrických závodů s ABB FIA Formula E World Championship a FIA eTouring Car World Cup a všech významných závodů mistrovství světa a světového poháru v zimních sportech. Společnost Warner Bros. Discovery Sports Europe doplňuje kompletní 360° nabídku svou divizí pro správu a propagaci akcí, Discovery Sports Events.

[1] *Max je k dispozici ve Francii, Polsku a v severských zemích, na Pyrenejském poloostrově a ve střední a východní Evropě. V Belgii a Nizozemsku je rozšířená streamovací služba společnosti Warner Bros. Discovery označena jako HBO Max. discovery+ je streamovací služba v Německu, Itálii a Spojeném království.

[2] Značky časové osy jsou k dispozici pouze na webu a v mobilních zařízeních pro Max, na všech platformách pro trhy discovery+.

[3] Mezi další kanály HDR na vybraných trzích patří Eurosport 1 a Eurosport 2 na Max ve Francii a Monaku. Eurosport 1 a Eurosport 2 International na Maxu v Bosně, Chorvatsku, Kosovu, Moldavsku, Černé Hoře, Severní Makedonii a Srbsku a Eurosport 2 ve Slovinsku.

TS