Olympic oslavuje 55 rokov exkluzívnym 3CD 66 NEJ + 1!

Neuveriteľných päť desaťročí plus ďalších päť rokov ubehlo od zrodenia “zakladateľa” českej rockovej hudby, skupiny Olympic. Tú založil v roku 1962 s pôvodným názvom Karkulka (Karlínský Kulturní Kabaret) Miloslav Růžek. Od roku 1963 sa kapela premenovala na súčasný názov podľa pražského klubu v Spálené ulici. Pôvodná sprievodná kapela z divadla Semafor sa čoskoro stala samostatným zoskupením s nezabudnuteľnými hitmi.

Tri albumy kolekcie 66 NEJ + 1 zachytávajú hviezdnu dráhu od roku1965 do súčasnosti.

Prvý disk mapuje hity šesťdesiatych rokov (Dej mi víc své lásky, Snad jsem to zavinil já, Želva, Bon soir, mademoiselle Paris, Pták Rosomák a mnoho ďalších) nielen autorskej dvojice Petr Janda a Pavel Chrastina. Súčasťou CD1 sú taktiež najúspešnejšie pesničky sedemdesiatych rokov (Dynamit, Strejček Jonatán, Otázky, Agáta, Slzy tvý mámy a ďalšie…).

Druhý album je venovaný výberu hitov z veľkých komponovaných albumových projektov osemdesiatych rokov (Prázdniny na zemi, Ulice, Laboratoř),  úspešného albumu Marathon (Taky jsem se narodil bos), Kanagom aj singlom koncom sedemdesiatych rokov (Ty slzy dávno vpila tráva).

Tretie CD zachytáva ,,pritvrdenie“ Olympicu od druhej polovice osemdesiatych rokov (Jako tele na vrata, Když ti svítí zelená…),  následne obdobie štýlového hľadania sa, nájdenie novej štavy na značke Best I.A. (Nějak se vytrácíš, má lásko) a taktiež výber z troch supraphonských albumov ,,Souhvězdí“ (2013-2015). Celý komplet završuje absolútna novinka s názvom, ktorý hovorí sám za seba: Ještě to nebalíme (Petr Janda/ Ondřej Fencl).

3CD OLYMPIC 66 NEJ + 1 vychádza na 3CD / MP3 / FLAC tento týždeň, v piatok 29. septembra.

Upútavku a ukážky k titulu nájdete tu : https://supraphon.lnk.to/olympic66nejplus1

ZDROJ : SUPRAPHON / SOUL FOR SHOW 2017