OMNIA V ROZHOVORE: ZA MNOHÉ VĎAČÍM ARMINOVI.

Úspešný trancový producent Omnia pochádza zo susednej Ukrajiny. Na svoj návrat na Slovensko 9. decembra na ARMADA stagei festivalu EDMANIA 2016 sa už veľmi teší. Prečítajte si, čo všetko nám prezradil v rozhovore!

Ako si sa dostal k produkcii hudby? Čo bolo kľúčom k tvojmu úspechu?
V 90tych rokoch som bol veľmi inšpirovaný po tom, čo som počul také mená ako Chemical Brothers, Fatboy Slim, Prodigy, Antiloop a myšlienka s produkciou hudby mi zostala v hlave. Uvedomil som si, že to je presne to, čo chcem vo svojom živote robiť, aj keď som mal iba 11-12 rokov. Toto bol určite ten počiatočný bod. Potom som mal kopec experimentov s hudbou v rôznych žánroch, ale ten správny smer som našiel v roku 2007, kedy som začal robiť trancové tracky a najväčší úspech ku mne prišiel s veľkými trackmi ako The Fusion a The Light v rokoch 2012-2013. Ako môžeš vidieť, bola to dosť dlhá cesta. (smiech) A som veľmi šťastný za túto skúsenosť , aj keď to bolo náročné a beznádejné občas. Ale v tomto prípade si vážiš sám seba o to viac, keď konečne dosiahneš svoje ciele. Náhly a rýchly úspech ťa neposilní a ani ťa nespraví šikovnejším.

Čo znamená tvoje meno a odkiaľ pochádza?
Vymyslel som ho v roku 2007, keď som po prvý raz podpisoval moje tracky pod vydavateľstvá. Úprimne, nehľadal som za tým žiadne špeciálne významy a Omnia bola najlepšia možnosť, pretože znie krásne a super ladí s hudbou, ktorú robím.

Počuli sme, že na svetovú úroveň ťa vyniesol Armin Van Buuren. Ako sa to stalo? Povedz nám o tom viac.
Stal som sa obrovským fanúšikom Armina a hlavne jeho rádiovej show ASOT v rokoch 2005-2006. Bol som tak vzrušený, keď sa moje tracky vysielali v ASOTe po prvý raz dva roky potom. Bol to bod, kedy som sa z obyčajného poslucháča stal menom, ktoré znie v ASOTe! Po tomto som sa upísal Arminovmu vydavateľstvu Armada Music a spravil remix jeho tracku Never Say Never. Ale asi najväčší support mi dal Armin v roku 2012, kedy som vydal track The Fusion, ktorý sa stal otváracím trackom Arminových show na celý rok! Som Arminovi veľmi vďačný. Nie je to len profesionálny DJ a talentovaný hudobník, ale je to aj úžasný človek a super kamoš. 

sb_omnia

Kto je tvojou najväčšou inšpiráciou?
Vždy som bol otvorený všetkej hudbe a čerpám inšpiráciu z rôznych žánrov elektronickej, ale aj ne-elektronickej hudby. Dnes v mojom playliste môžeš nájsť mená ako Coldplay, Vaults či Disclosure. Čiže nie je to veľmi závislé na hudobnom žánri. 

Na čo sa od teba môžeme tešiť v roku 2017? Nová hudba alebo špeciálne eventy?
Áno! Budem naspäť na ASOT festivale v Utrechte, ktorý bol vždy úžasný! A áno, je toľko nových trackov už teraz naplánovaných na vydanie v roku 2017. Jeden z nich je remix pre Armin Van Buurena plus spolupráce s úžasnými vokalistami ako Jonny Rose & Cathy Burton a niekoľko úžasných inštrumentálnych piesní. Každopádne, celkom dosť toho bude na počúvanie! 

Čo bola tá najvzrušujúcejšia vec, ktorú si zatiaľ vo svojej kariére urobil?
Bolo tak veľa veľkých vecí, ktoré som už stihol urobiť… Hral som na mnohých veľkých festivaloch a vydal som niekoľko veľkých trackov a to bol práve sen, ktorý sa stal skutočnosťou! Ale ešte stále sú ciele, ktoré chcem dosiahnuť, čo ma núti hýbať sa vpred každý deň.

Existuje nejaký DJ, s ktorým by si chcel spolupracovať?
Myslím, že by som mohol spraviť niečo vzrušujúce s Arminom alebo Garethom Emerym! Takže pravdepodobne jedného dňa to urobíme! ;-)

Ak by si mohol dať radu mladým producentom, čo by to bolo?
Myslím, že kľúčom k úspechu je robiť to, čo robia všetci úspešní umelci, ale robiť to ešte lepšie a vo svojom vlastnom originálnom štýle! Nestačí iba robiť „dobrú hudbu“, ale je dôležité mať svoj originálny sound! Viem, že je to náročné, ale jeden unikátny track prinesie viac pozitívnych ohlasov ako 10 trackov, ktoré znejú rovnako ako tisíce vydaných trackov. 

Čoskoro hráš v Trenčíne na Slovensku – je to tvoja prvá návšteva u nás?
Bude to moja druhá návšteva na Slovensku. Hral som na OOAF v roku 2014 a bolo to úžasné! Takže sa veľmi teším na svoj návrat na Slovensko!

Čo očakávaš od ľudí a čo majú ľudia očakávať od teba na EDMANIA festivale?
Očakávam, že uvidím otvorených a veselých ľudí v Trenčíne, ktorí chcú počuť tú najlepšiu hudbu a mať skvelú náladu. Pre mňa osobne bude EDMANIA najlepšou príležitosťou, aby som sa opäť zblížil so svojimi slovenskými fanúšikmi. Veľmi sa teším! 

OMNIA ŤA POZÝVA!

EDMANIA 2016
Dátum: piatok 9.12.2016
Čas: 19:00 – 6:00
Miesto: EXPO Center Trenčín
Stages: Armada Music & Doorn Records
DJs: Sander Van Doorn, Firebeatz, Matisse & Sadko, Curbi, Julian Jordan, Redondo, Omnia, Jorn Van Deynhoven, Jochen Miller b2b Husman, Jerome Isma-Ae, Alexander Popov, Protoculture, David Gravell, Driftmoon b2b ReOrder, Drahosh, Manene, Nick Hardin, Lady A, Martin Michniak a Soul Mirror

Aktuálne info sledujte na FACEBOOK EVENTe ► https://bit.ly/EDMANIA2016
PREDPREDAJ LÍSTKOV: https://bit.ly/EDMANIA2016_tickets

edmania_winter_2016_8_web

Zdroj: EdMania