Ondřej Brzobohatý a Peter Cmorík rozfúkali „Vietor“!

Debutovému albumu Ondřeje Brzobohatého „IDENTITY“ aj titulnému singlu – Ondřejovmu česko-slovenskému duetu s Petrom Cmorikom „Vietor“ sa v rebríčkoch predajnosti darí stále viac.

Uprostred leta sa preto charizmatický český umelec rozhodol venovať fanúšikom vizuálnu podobu ich obľúbenej skladby.

Pracuje neustále! Po náročných mesiacoch v porote X Faktoru, následných koncertných krstoch nového albumu „IDENTITY“ a predskakovaní na bratislavskom koncerte Jamieho Culluma, prináša Ondřej Brzobohatý ďalšiu novinku. Tentokrát je ňou videoklip k duetu s Petrom Cmorikom „Vietor“.

Dueto dvoch speváckych hviezd, ktoré je zároveň prvým rádiovým singlom z Ondřejovho debutového albumu „IDENTITY“, sa dočkalo obrazového stvárnenia v réžii Benedikta Renče, jedného z najvýraznejších českých fotografov súčasnosti. Ako Ondřej prezradil, práve pre neho Benedikt urobil výnimku – hoci videoklipy nakrúcať nezvykne, „Vietor“ si napriek tomu vzal pod režisérsku taktovku. Pre Ondřeja totiž nedávno nafotil sériu nových fotografií a obom umelcom sa spolupracovalo naozaj výborne.

Pieseň Vietor už pri písaní vznikala ako špeciálny duet so slovenským spevákom. Premýšľal som, kto na Slovensku ako spieva a Peter Cmorik bol pre mňa ideálny. Má krásne zafarbený hlas so soulovým a súčasne trochu rockovým nádychom. Krásny protipól môjho hlasu. To ma bavilo,“ vysvetlil Ondřej na margo netradičnej kombinácie umelcov v duete.

ob_pc_vietor1

Autorský album Ondřeje Brzobohatého „IDENTITY“sa teší už tri mesiace veľkej priazni poslucháčov (ihneď po vydaní bol podľa rebríčka IFPI medzi prvými tromi najpredávanejšími CD), ale i hudobných recenzentov. Napríklad podľa recenzie redaktora iReportu Daniela Maršalíka je doskou, ktorá na domácom hudobnom trhu chýbala: „Ondřej Brzobohatý je kvalitný skladateľ a dobrý producent. Nie je však žiadnou umeleckou rýchlokvaskou, a tak sa môžeme tešiť na jeho ďalšie počiny, ktoré nás presvedčia o jeho talente.“ 

Ondřej Brzobohatý sa už na jeseň vydá so svojou kapelou na jesenné IDENTITY TOUR, ktoré ponúkne komornejšiu atmosféru a upravený program, opäť nielen s pesničkami z nového albumu. Vstupenky na jesenné IDENTITY TOUR sú v predpredaji u miestnych organizátorov i v klasických predpredajoch – aktuálne informácie na www.ondrejbrzobohaty.cz.

IDENTITY TOUR 2014:
13. 10. – Strakonice
21. 10. – Dvůr Králové
22. 10. – Mladá Boleslav
27. 10. – Hodonín
02. 11. – Brno
03. 11. – Prostějov
04. 11. – Zlín
05. 11. – Znojmo
17. 11. – Zábřeh
24. 11. – Plzeň
07. 12. – Praha

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Benedikt Renč/ Supraphon 2014