Ondřej Brzobohatý vydáva prvý sólový album Identity. Zaspieval si s ním aj Peter Cmorik!

Charizma, profesionalita a excelentný hudobný talent dokonalo charakterizujú Ondřeja Brzobohatého. Po dlhom čakaní vydáva svoj prvý sólový a autorsky jedinečný album „Identity“.

Najšarmantnejší porotca česko-slovenského X Factoru predstavil ako prvú z albumu skladbu „Vietor“ – duet s Petrom Cmorikom, ktorý zaznel v televíznej premiére počas nedeľňajšieho priameho prenosu.

Ondřejov a Petrov singel premiérovo predstavil jeden z najväčších vydavateľov, český SUPRAPHON.

Do povedomia ľudí sa dostal vďaka excelentnému moderovaniu 1. série Česko hľadá SuperStar či ako právnik Marek Stránský z českého seriálu Ulica. Málokto vie, že pôsobil tiež ako pianista a spevák kapely Bůhví, z ktorej odišiel v roku 2008. Svoj život zasvätil hudbe už v 4 rokoch, kedy pod otcovským dohľadom nepretržite cvičil v hre na husliach. Neskôr podľahol čaru piana a rytmom bubnov. Dlhý čas si svoju textársku tvorbu odkladal do šuflíka. Všetko zmenilo až stretnutie s Michalom Horáčkom: „Som nadšený z toho, ako píše a ako o textoch premýšľa, spolupráca s ním mi dodala odvahu sa do textov viac zahĺbiť“.

Ondrej Brzobohaty cd01

Ondřejov prvý sólovýalbum Identity“, ktorý vychádza v týchto dňoch, je hybridom jazzu, popu, funky a soulu, Ondřej totiž nerád premýšľa o žánroch: „Vždy sa tak trochu zdráham, keď mám hovoriť o hudobných štýloch. Hudbu neškatuľkujem. Pre mňa je iba dobrá alebo zlá hudba“. Na albume sa nachádzajú výhradne autorské piesne – desať silných skladieb, inšpirovaných Ondřejovým vlastným životom a osobitosťou jeho ľudskej identity. Pre skalných priaznivcov je pripravené prekvapenie v podobe univerzálneho bookletu s vloženou rôznofarebnou kartou, ktorú si fanúšikovia môžu zvoliť podľa vlastného výberu. Unikátny dizajn v prevedení žltej, červenej, modrej a zelenej špeciálne vytvoril pre Ondřeja držiteľ Českého leva Marius Corradini z grafického štúdia Side2. Hudobník nahral skladby so svojimi koncertnými spoluhráčmi, Tomášom Kozelkom (bicie), Matúšom Kobylkou (saxofón), Jaroslavom Pokorným (basgitara) a Ondřejom Fišerom (gitara), pod taktovkou známeho českého dirigenta Jána Kučeru.

Prvý singel Vietor“ je duetom so slovenským spevákom Petrom Cmorikom, ktorý prijal Ondřejovo pozvanie a stal sa krstným otcom albumu „Identity“ v Prahe https://youtu.be/nfpfRVMeFck.

V skladbe Veštkyňa“zaznejú aj vokálytalentovanej speváčky Terezy Černochovej, ktorá bude spolu s Liborom Boučkom hosťom Ondřejovho aktuálneho klubového turné. Už tento štvrtok, 22. mája odohrá hudobník, herec a producent Ondřej Brzobohatý, exkluzívne svoj jediný koncertný krst na Slovensku v bratislavskom klube Ateliér Babylon. Určite nebude chýbať pieseň And The Oscars Go To“, ktorá predznamenala prípravu jeho debutového albumu výborným klipom v réžii Vojtu Kotka a debutová skladba „Vietor“ s Petrom Cmorikom, ktorý prisľúbil účasť na koncerte.

Ako informovalo Ondřejovo vydavateľstvo SUPRAPHON, duet „Vietor“ sa ihneď po vydaní dostal na 1. miesto hitparády iTunes, kde je Ondřej dlhodobo jedným z najúspešnejších českých interpretov. Ďalší vrchol – tentokrát hitparády www.supraphonline.cz neopustil album „Identity“ dokonca ani takmer týždeň po vydaní.

Termíny koncertných klubových krstov 2014:
20. mája – Plzeň, Buena Vista
21. mája – Brno, Fléda
22. mája – Bratislava, Ateliér Babylon
27. mája – Pardubice, Žlutej Pes
28. mája – České Budějovice, Café Club Slavie

Nový album Ondřeja Brzobohatého je možné už teraz zakúpiť v digitálnom servise Supraphonline:https://www.supraphonline.cz/album/76623-identity

CD v ponuke v slovenských hudobných predajniach a prostredníctvom iTunes a Bontonland:
https://itunes.apple.com/nz/album/identity/id872601306
https://www.bontonland.cz/ondrej-brzobohaty-identity/?PHPSESSID=bc8202eeac1c254f71a5d2794caa9f99

Vstupenky na Jarní klubové turné 2014 jsou v předprodeji v síti Ticket Stream – www.ticketstream.cz,  SMS Ticket www.smsticket.cz a Ticket Portal – www.ticketpotral.sk.

www.ondrejbrzobohaty.cz
www.facebook.com/pages/Ond%C5%99ejBrzobohat%C3%BD/347855261992376?fref=ts

OB-turne-plakat

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Preklad: Jana Trellová
Foto: Supraphon a.s.